elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Esquerra Unida valora les festes de la Magdalena 2014

    La representant d'esquerres ha volgut analitzar les incidències que s'han donat durant totes les festes: “Cal millorar moltes coses en aquestes festes. Per exemple, hem de criticar l'actuació del servei de neteja al Coso Multicolor, que només acabar, quan tots els xiquets jugaven al mig del carrer, es va posar a replegar, fent servir màquines, el confeti, amb el perill que suposava per als xiquets i amb l'oposició dels pares i mares. Igualment, critiquem el retràs al tomba-carrers del divendres, que es va endarrerir perquè la reina de les festes no estava present, quan creiem que això era completament prescindible, però, probablement el cas més flagrant va ser que pràcticament en cap moment es va tancar l'accés a les places de les Aules i Maria Agustina, tot i que a la nit estaven plenes de joves de festa, amb la perillositat que el trànsit de vehicles suposava. A més, no parlem de res nou, nosaltres volem un centre per als vianants, que és el que es va fer per primer cop fa ara 25 anys”.

    Carmen Carreras va voler criticar dos dels elements centrals de la festa com són el primer premi de les gaiates i el Magdalena Vítol: “Fa dos anys, el primer premi de Gaiates, l'anomenat premi president, es va reduir significativament, passant de 15.000 a 3.000 euros. L'any passat no es va publicar l'anunci al DOGV, motiu que es va fer servir com excusa per a no pagar el premi, que encara no ha estat ingressat, però el que ens temem és que aquest any es torne a repetir la història, ja que encara no s'ha publicat al DOGV la convocatòria d'aquest premi. Però, probablement el major malestar ciutadà es va mostrar a la cloenda de les festes, amb un Magdalena Vítol que va començar amb molt de retard, amb una cerimònia lenta i deslluïda que va tindre un pitjor complement en un espectacle pirotècnic fluix i que va decebre a la ciutadania, tot demostrant que les retallades afecten fonamentalment als actes populars i no als institucionals”.

    No obstant açò, la portaveu municipal d'Esquerra Unida a l'Ajuntament de Castelló ha mostrat la seua satisfacció per l'èxit d'unes festes on cada vegada és més la ciutadania la que es munta el seu programa alternatiu a l'oficial: “Les festes alternatives de la Magdalena han demostrat que la moció que vam presentar al plenari de Març demanant fer unes festes més participatives anava en la direcció correcta. El fet que la gent decidisca cada vegada més el seu programa demostra que l'oficial té greus carències que cal resoldre. Des d'Esquerra Unida apostem per unes festes populars, fetes per i per al poble, ja que, si no el fenomen actual de desvinculació entre les festes oficials i les festes populars anirà en augment i cada cop més gent s'organitzarà la seua festa paral·lela a l'activitat oficial”.

    Per últim, la regidora ha volgut criticar les que considera unes festes marcades per una presència policial desmesurada: “Ja va començar tot amb la romeria a la Magdalena, on un increïble dispositiu policial va impedir que la protesta ciutadana s'expressés amb llibertat. Si Fabra no vol que la gent el xiule pel carrer o li demane la dimissió té una sortida ben simple: Que canvie la seua política de retallades socials. Però, l'actuació policial més deplorable es va donar quan la policia municipal i els bombers van intentar impedir la celebració del X concurs de paelles del Casal Popular, qüestió que avui hem preguntat a la comissió informativa, ja que la considerem una actuació completament desproporcionada”.

    Subir