elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Carreras (EUPV): “És intolerable que la teleajuda no arribe a tots els sol·licitants”

    La portaveu municipal d'EUPV a l'ajuntament de Castelló ha demanat avui una gestió eficient del servei de teleajuda: “Estem parlant d'un servei que consisteix en la instal·lació d'un dispositiu que permet comunicar en situacions d'emergència en familiars o en la policia. No podem entendre que aquesta instal·lació siga tan dificultosa com per a haver de deixar a part dels sol·licitants sense atenció, i menys quan parlem que el nombre d'usuaris és de només 1.434, el qual representa únicament al 4,13% de la població major de 60 anys, quan les dades del Imserso parlen de què al País Valencià, un 22,2% dels majors de 65 anys viuen sols”.

    En opinió de la regidora, estem davant d'un greu problema de previsió per part de l'ajuntament: “Si la regidora de Benestar Social, Carmen Querol, volia veritablement implantar aquest servei per a aquelles persones a qui va adreçades, ens agradaria saber quins càlculs va fer per a pensar que 1.434 persones són un “allau”, quan aplicant les dades estadístiques de persones majors que viuen soles a la nostra ciutat estaríem parlant d'unes 7.700, i això sense sumar a les persones dependents menors de 65 anys, que seguint l'estadística del “Libro Blanco de atención a las personas en situación de dependencia” serien unes 667 més”.

    En paraules de la representant d'esquerres, és d'una gran incompetència promoure un servei sense ni tan sols saber quin és el públic al qual va adreçat: “Si Carmen Querol hagués fet els deures, sabria a hores d'ara que la població a la qual anava adreçada el nou servei era d'aproximadament 8.400 persones i que a hores d'ara només una de cada sis persones que viuen soles o pateixen una situació de dependència estan revent el servei. Això no és una allau, és un fracàs i així hauria de reconéixer-ho la regidora de Benestar Social”.

    Per tot això Carmen Carreras va concloure: “Estem de nou davant una proposta fracassada del PP, en la quan només es pretenia vendre fum. Primer des de diputació es van carregar el servei de teleajuda, que suposava una atenció i seguiment personalitzat de les persones majors que vivien soles o patien problemes de dependència. Desprès, en un acte propagandístic l'equip de govern del PP a l'ajuntament de Castelló va vendre que substituïen des de l'ajuntament la teleassistència per la teleajuda, com si fos el mateix, i ara, al final, descobrim que ni tan sols tenen diners per a què aquest servei arribe a tots els sol·licitants. Carmen Querol faria bé en escoltar-nos i rectificar per a què l'ajuntament pague el servei de teleassistència a tota la ciutadania”.

    Subir