elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Esquerra Unida fa les seues aportacions a l'Informe Provisional del Consell Social de Castelló respecte als pressupostos de 2014

    La portaveu municipal d'EUPV a l'ajuntament de Castelló ha valorat avui l'informe provisional de la Comissió de Treball del Consell Social de la Ciutat pel qual s'estableixen recomanacions i criteris per a l'elaboració del pressupost municipal: “Creiem que aquest informe hauria de tindre un contingut més social, ja que les necessitats de la població són cada vegada més apressants”.

    Així, la regidora va voler expressar que si bé el seu grup assumeix els grans principis inspiradors del pressupost proposats pel Consell Social, existeixen discrepàncies serioses en relació als criteris per a l'elaboració del pressupost: “No podem entendre que un gran principi inspirador siga el de potenciar la inversió pública per a generar ocupació i que es mantinguen els serveis públics com a garants dels sectors més vulnerables mentre, simultàniament, els criteris prohibeixen la contractació de més personal o la creació de nous llocs de treball quan es jubilen. És contradictori”.

    La representant d'esquerres va voler incidir en un altre apartat significatiu: “L'informe parla que totes les àrees de despesa hauran de reduir el seu pressupost un 5% en relació a subvencions, convenis, fundacions, quotes, premis i beques. Si d'una banda impedim la contractació de nou personal o la substitució dels treballadors que es jubilen, i d'altra banda impedim nous convenis o subvencions, el que estem fent és obligar a l'ajuntament a privatitzar serveis públics directament amb empreses privades, impedint que ni tan sols les associacions puguen tindre accés a la gestió d'aquests serveis”.

    Carmen Carreras va explicar que el seu grup tampoc pot assumir un altre dels criteris: “Ens sembla obvi que es facen els pressupostos amb una perspectiva de gènere, però si aquest objectiu no compta amb consignació pressupostària pròpia, serà impossible que es duga a terme. El feminisme no pot entendre's única i exclusivament com una declaració d'intencions. Fan falta mesures concretes i aquestes costen diners”.

    En relació a la Potenciació del Pla Municipal de Control Tributari, Esquerra Unida no creu que haja de ser un àmbit d'actuació preferent l'Impost sobre l'Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana: “Creiem que l'ajuntament hauria de modificar aquest tribut perquè estiguen exempts tots els casos de desnonament i les dacions en pagament. No pot ser que aquells que perden la seua casa hagen de fer front al pagament d'aquest impost, per açò creiem que el que procedeix és modificar l'aplicació d'aquest impost abans que perseguir i controlar el seu pagament. A mes, creiem que l'ajuntament hauria d'incloure més excepcions per a famílies que tinguen a tots els membres a l'atur i altres situacions d'exclusió social. S'ha d'adaptar la tributació a la situació real de les famílies”.

    També va voler fer referència la portaveu municipal d'EUPV a l'ajuntament de Castelló als apartats D i I: “No és lògic que l'apartat D porte per títol “No increment dels tributs municipals” mentre en el seu interior especifica que es podran incrementar si augmenta el cost o segons la inflació o l'IPC, mentre l'apartat I que porta per títol “Consolidació i Reforç de les Polítiques Socials” especifica que es mantindran “com a mínim” en el nivell actual. Aquesta redacció no pretén més que confondre a la ciutadania. haurien de dir que en cap cas van a abaixar els impostos i que tampoc va a abaixar el pressupost de polítiques socials. La resta és enganyar”.

    Així mateix, la regidora va voler deixar pales quina és la postura del seu grup: “A la nostra organització sempre hem apostat per un sistema impositiu veritablement progressiu, i pensem, per tant, que les taxes haurien de modificar-se per tal d'incloure exempcions per les persones en situació de necessitat i eliminar aquelles que no tinguen relació en el poder adquisitiu, com ara les de famílies nombroses”

    En relació a l'apartat F “Aposta per l'Ocupació” Carmen Carreras va voler posar l'accent en una aposta vital per a dur-ho a terme: “Des d'EUPV considerem que no hi ha major aposta per l'ocupació que la creació d'un Pla d'Ocupació Local en el qual participen tots els agents municipals relacionats amb el treball, i que siga en aquest marc en el qual es prenguen totes les decisions relatives al foment de l'ocupació”.

    Per últim, des d'EUPV s'aposta per retornar als pressupostos participatius i ampliar el seu abast: “Cal implicar als barris en la planificació pressupostària dels serveis que ells mateixos reben, i per suposat que siguen els ciutadans mateixos els que puguen decidir quines inversions calen realment als seus barris, ja que això augmenta l'eficiència de la despesa aixi com la satisfacció de la ciutadania que veu com la seua participació redunda en les instal·lacions i serveis que ells mateixos demanen”.

    Subir