Dijous 18 de Gener de 2018

-Comença la retirada de la coberta de fibrociment del CEIP José MªBoquera :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Educación -  carcaixent
20/07/2017 | elperiodic.com  

Comença la retirada de la coberta de fibrociment del CEIP José MªBoquera

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

Este matí han començat els treballs de retirada de la coberta de fibrociment del col·legi José Mª Boquera una demanda que, tant des del propi centre com des de l'Ajuntament de Carcaixent, porta sent reivindicada durant molt de temps. La Conselleria d'Educació, a través d'una empresa especialitzada en este tipus de tasques, és la responsable de dur endavant l'eliminació de tots els elements que contenen amiant del centre educatiu pel potencial tòxic que suposa la seua presència.

Dins de la mateixa línia d'actuacions, l'estiu passat també va ser retirada la coberta de fibrociment del Col·legi Francesc Pons la qual tenia unes característiques molt semblants a la que està retirant-se en el José Mª Boquera. Tot i que l'amiant no és el component únic de les cobertes, suposa un risc potencial per a la salut, sobretot quan la placa es trenca, envelleix o s'erosiona, ja que allibera partícules d'amiant a l'aire suposant un perill per als alumnes i personal del centre que són els que poden estar sotmesos a la seua exposició.

Vicent Albelda, regidor d'Educació, explicava que durant tot l'any des de les diverses àrees de l'Ajuntament de Carcaixent «es treballa per posar a punt els centres de la ciutat amb totes aquelles xicotetes intervencions són necessàries i que van apareguent durant el dia a dia. No obstant, obres de major calat que bé per la seua complexitat o bé perquè són tasques més especialitzades com és el cas de la retirada del fibrociment, són competència exclusiva de la Conselleria i és per això és una molt bona notícia que per fi s'haja atès esta demanda".

El regidor també ha afegit que encara queden alguns elements amb amiant en el col·legi Navarro Daràs que, "tot i que tant el volum i la composició no es comparable amb les cobertes retirades, s'està insistint a la Conselleria d'Educació per a que actue i els retire per a que cap centre de Carcaixent dispose d'este material en les seues instal·lacions".

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

15/01/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Mi carta a los Reyes Magos / La parcela del Arenal
11/01/2018 - Columna de Michel
¿Por qué dimite ahora Arturo Mas?
15/01/2018 - Chuzos de Punta
Nuestras plantas no corren
15/01/2018 - Reflexionando, que no es poco
El independentismo en un callejón sin salida

RSS elperiodic.com Carcaixent
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil