Diumenge 17 de Desembre de 2017

-L’Ajuntament de Carcaixent informa als joves sobre el mal ús de les noves tecnologies :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Ciencia y Tecnología -  carcaixent
18/05/2017 | elperiodic.com  

L’Ajuntament de Carcaixent informa als joves sobre el mal ús de les noves tecnologies

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

Durant este l'últim trimestre, més de 350 alumnes de tots els cursos de secundària de l’IES Arabista Ribera participaran en el programa de prevenció PREVTEC 3.1, amb el qual, des de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) depenent de l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Carcaixent, es pretén prevenir als més joves sobre els  mals usos de les noves tecnologies i les seues conseqüències. Es tracta d’un programa elaborat per la Universitat de València acreditat per la conselleria de Sanitat que ja s’ha posat en funcionament en altres centres amb èxit.

Segons han explicat des de la UPCCA, l’objectiu del programa és informar sobre els riscos i factors associats a les addiccions a les tecnologies (internet, videojocs i mòbil) i sensibilitzar sobre el problema de l'addicció per a generar actituds positives i saludables cap al seu ús. Segons el curs en el que es troben els alumnes es tracten uns temes o altres, així, per als alumes de 1r ESO s’abordaran els problemes generals que pot causar una mala utilització de les noves tecnologies i en 2n , 3r i 4rt l’ús concret del mòbil, xarxes socials i videojocs respectivament.  En definitiva, el que es vol és que els i les joves tinguen una relació “sana” amb els seus dispositius i evitar així problemes en el futur.  Com a part del programa també s’estan realitzant unes enquestes entre els alumnes per tal de conèixer el fenomen d’ús d’estes tecnologies.

Des de l’Àrea de Benestar Social s’havia detectat que estes qüestions estaven despertant molta preocupació entre els pares i mares ja que, en molts casos, no se sabia com afrontar-los. Per este motiu, el passat mes de febrer es va fer un enviament a tots els pares i mares d'alumnes de primària i secundaria de Carcaixent d’un butlletí monogràfic sobre este tema. Així, la UPCCA va editar 3.000 butlletins de "Ser pare i mare a Carcaixent" on s’informava dels riscos que poden comportar l’ús indegut dels dispositius electrònics i les xarxes socials així com mecanismes per detectar possibles problemes i com afrontar-los.

Teresa Oliver, regidora de Benestar Social, recordava "les nombroses avantatges que tenen Internet i les xarxes socials en el nostre dia a dia", però de la mateixa manera “també tenen molts inconvenients sinó es té una conducta responsable en el seu ús. Les noves tecnologies poden ser altament addictives i generar veritable dependència, així com contribuir a difondre informació falsa o perillosa, posar en perill la privacitat, generar un fals concepte de l'amistat o acabar patint estafes o assetjament ... ". Per estos motius, la regidora ha explicat que “des de l’Ajuntament de Carcaixent s’ha volgut posar en marxa esta iniciativa per donar als nostres joves la informació i les eines necessàries per a fer un ús apropiat de les noves tecnologies, tan presents en el seua vida quotidiana”.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

11/12/2017 - Picos Pardos
Diciembre. Consumo. Género
10/12/2017 - Editorial
Los ultraconservadores
13/12/2017 - Reflexionando, que no es poco
El turismo del independentismo catalán
14/12/2017 - Piedras vivas
Luces de Adviento
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil