Divendres 20 de Abril de 2018

-Carcaixent aposta pels horts urbans i l’agricultura ecològica :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Agricultura -  carcaixent
04/04/2017 | elperiodic.com  

Carcaixent aposta pels horts urbans i l’agricultura ecològica

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

Recuperar espais abandonats per a ús públic i la posada en valor de l'agricultura, com a ferramenta de coneixement i respecte del medi local i global, són els objectius de la nova Ordenança d'horts urbans i socials que va aprovar el Ple de l'Ajuntament de Carcaixent. En el document, que en estos moments es troba en període d'exposició pública, es regulen els criteris de selecció i adjudicació i les normes de funcionament, entre altres aspectes relatius a l'ús dels terrenys.

La iniciativa va dirigida a totes aquelles persones, grups de persones, associacions o entitats que demostren la seua vinculació amb Carcaixent i manifesten la voluntat d'utilitzar les parcel·les de cultiu com a oci i esbargiment, seguint els preceptes mínims de l'agricultura ecològica. L'adjudicació i distribució dels terrenys es farà per sorteig públic entre les sol·licituds que resulten admeses, s'adjudicarà una única parcel·la a cada sol·licitud per al seu cultiu. En el cas que hi haja més sol·licitants admesos que parcel·les disponibles, es formarà una borsa d'aspirants en l'ordre resultant del sorteig.

Un dels aspectes clau per al desenvolupament de la iniciativa és la creació de "l'Associació d'Horts Urbans de Carcaixent", els objectius de la qual són vetllar pel bon funcionament de tot allò que estiga relacionat amb la utilització de les parcel·les i espais comuns així com, també, comunicar les necessitats col·lectives i actuar d'interlocutora amb l'Ajuntament. L'Associació estarà constituïda, com a mínim, per totes i cadascuna de les persones adjudicatàries dels horts urbans municipals de Carcaixent.

En l'Ordenança d'horts urbans es detalla també el règim d'ús de les parcel·les, les actuacions no permeses, el manteniment, i les obligacions concretes a complir en els terrenys catalogats com a horta ecològica, a més de les infraccions i el règim sancionador en cas que se'n produïren.

Creació d'un banc de terres

Per tal de donar suport a esta iniciativa, el grup municipal Reiniciem va portar, el passat Ple, la proposta de creació d'un banc de terres que va ser aprovada per majoria, amb els vots a favor de tots els grups i l'abstenció del Partit Popular. L'objectiu és que el banc de terres funcione com un instrument de posada en contacte entre l'oferta i la demanda de parcel·les rústiques conreades o cultivables situades al terme municipal. Així, es pretén que el banc de terres afavorisca la difusió de terres aptes per al conreu, així com el contacte entre propietaris que cedeixen terrenys i agricultors que els volen cultivar.

Paco Salom, alcalde de Carcaixent i regidor delegat d'Agricultura, ha destacat el caràcter "educatiu i socialitzador" d'esta iniciativa. "És una realitat que, tot i tindre un entorn eminentment agrícola, a la nostra localitat s'està perdent la població que elegeix este sector com a forma de subsistència o simplement com a forma d'oci. Amb este projecte es vol apostar per recuperar els valors que comporta l'agricultura tradicional, així com per la integració de generacions, per la diversitat multicultural i pel manteniment del nostre entorn agrícola tradicional i del paisatge", ha destacat l'alcalde.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

12/04/2018 - Tribuna Naranja
Corruptelas cruzadas
18/04/2018 - Columna de Michel
Las aguas del Ebro… y su desperdicio (II)
15/04/2018 - Chuzos de Punta
Pecado mortal electoral
18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla
18/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
¿Hay alguna salida de la crisis en Cataluña?
15/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
“Cum laude” en mentiras y corrupción / El bombardeo a Siria

RSS elperiodic.com Carcaixent
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil