Dilluns 23 de Abril de 2018

-El paisatge carcaixentí protagonista de la Festa de l'Autogovern :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Política -  carcaixent
13/03/2017 | elperiodic.com  

El paisatge carcaixentí protagonista de la Festa de l'Autogovern

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

Manuel Costa, carcaixentí i referent en el camp de la Botànica, va captivar ahir al públic assistent a l'Auditori de les Dominiques amb una brillant exposició sobre Carcaixent i el seu entorn natural i paisatgístic, la qual va estar reconeguda amb un llarg aplaudiment i el públic en peu. El seu parlament constituia la part central de l'acte institucional de la Festa de l'Autogovern, acte amb el que la ciutat de Carcaixent commemora l'inici del seu autogovern i conseqüent independència d'Alzira l'any 1576.

El professor Manuel Costa va començar la seua intervenció reconeguent que li feia una gran il·lusió poder intervindre en un acte com el celebrat ahir, ja que era la primera vegada que ho feia en el seu poble. D'esta manera, en tot moment, va demostrar una gran passió per allò que estava contant, a més d'un coneixement profund de tots els elements que configuren els paisatge de Carcaixent i la seua evolució al llarg del temps. El professor Costa va voler transmetre que el paisatge va més enllà de la natura i que és el resultat d'una sèrie de percepcions culturals i històriques que marquen la vida d'un poble. Per concloure va voler llançar un missatge d'optimisme per a les muntanyes de Carcaixent assegurant que, tot i que el procés serà lent, tornaran al seu estat d'abans de l'incendi.

Prèviament, durant la seua intervenció institucional, l'alcalde de Carcaixent, Paco Salom, també va al·ludir al paisatge com allò que uneix un poble al seu entorn. L'alcalde de Carcaixent tampoc va voler obviar l'incendi ocorregut en juny al qual es va referir com "una transformació dràstica del nostre del paisatge que ens ha obert els ulls i que ara ens ofereix possibilitats i reptes". Així, va animar als veïns i veïnes a pensar "què podem canviar per millorar i tindre una societat més avançada, per a que les institucions es posen al capdavant d'eixos moviments per facilitar-los i per anar donant-los resposta".

L'encarregat de realitzar la presentació del professor Manuel Costa, va ser el regidor de joventut Natxo Escandell qui va aprofitar la seua intervenció per destacar el talent dels joves carcaixentins fet que, com va exposar, ja es va evidenciar la setmana passada en la jornada de "Ted Talks" organitzada des de la seua àrea. A més, el regidor va insistir en la necessitat de col·locar a la joventut en el centre de totes les polítiques, solament d'esta manera es podrà aprofitar el millor que té Carcaixent que és el seu capital humà.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla
20/04/2018 - Camins de l´Alcora
El Callejero del pueblo, con otra mirada
22/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Las tres D: Desigualdad, Daño medioambiental y Deuda / El 8-M
22/04/2018 - Chuzos de Punta
San Iniesta

RSS elperiodic.com Carcaixent
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil