Dilluns 19 de Març de 2018

-L'Ajuntament de Carcaixent convoca els Premis per l'ús del valencià en les Falles 2017 :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Fallas -  carcaixent
28/02/2017 | elperiodic.com  

L'Ajuntament de Carcaixent convoca els Premis per l'ús del valencià en les Falles 2017

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

L'Ajuntament de Carcaixent ha fet pública la convocatòria dels Premis per l'ús del valencià en les Falles de 2017, a través de l'Oficina Municipal d'Ús i Promoció del Valencià, amb la col·laboració de la Junta Local Fallera de Carcaixent.

Un any més, s'ha volgut premiar l'important paper de les Falles a l'hora de posar en valor totes les expressions de la cultura popular i en el procés de normalització de l'ús del valencià, tant des del seu propi funcionament intern com en les activitats en què fan partícips diversos sectors socials de Carcaixent i visitants forans. Així, estos premis responen als objectius marcats per part de la Regidoria de Promoció Lingüística dins de les actuacions de normalització de l'ús del valencià en el món associatiu carcaixentí i faller en particular, que són, entre d'altres, la valencianització integral del món faller, la millora de la qualitat del valencià en les comunicacions falleres i prestigiar l'ús del valencià entre el col·lectiu faller, factors que han anat contribuint de forma ben satisfactòria a l'ús adequat i digne del valencià durant les 18 convocatòries anteriors.

A més, com s'ha manifestat des de l'àrea de Promoció Lingüística, l'ús de la llengua ha sigut uns dels elements que ha tingut en compte la UNESCO en declarar, recentment, les Falles Patrimoni Immaterial Cultural de la Humanitat. Entre altres elements de la festa, la UNESCO ha valorat la rica cultura escrita generada per les Falles en unes formes literàries particulars com són els llibrets i les crítiques dels monuments, conformats per gèneres literaris associats a l'activitat de les comissions falleres (oratòria, teatre, poesia, narrativa, etc.), que connecten amb la literatura popular i tradicional que tenen el valencià com a llengua de transmissió i que és, precisament, el que es vol posar en valor en esta convocatòria de premis.

Enguany, la dotació econòmica total de 900 euros dels Premis per l'ús del valencià en les Falles es distribuirà entre un primer premi de 400 euros i banderí acreditatiu, un segon premi de 300 euros i banderí acreditatiu i un tercer premi de 200 euros i banderí acreditatiu. Per la seua part, les comissions falleres participants hauran de presentar els llibrets i la documentació requerida abans de les 14 hores del dilluns 6 de març en el registre general de l'Ajuntament.

El jurat estarà format per 4 membres, que són el regidor de Promoció Lingüística, Paco Salom, una persona representant de la Junta Local Fallera, la cap del Negociat de Cultura i el tècnic de Promoció Lingüística de l'Ajuntament, i haurà de valorar l'ús i la qualitat del valencià tant en els llibrets de falla com en els monuments fallers i en la documentació de l'actual exercici faller generada per cada comissió. La decisió del jurat es coneixerà el dimecres 16 de març en l'acte d'entrega de premis que se celebrarà en el Passeig.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

11/03/2018 - Piedras vivas
Una Madre muy mujer
15/03/2018 - Reflexionando, que no es poco
Por incapacidad manifiesta: hay que acabar con el independentismo
13/03/2018 - Camins de l´Alcora
Elegía a aquella vieja casa
12/03/2018 - Desde el centro
¿No hay dinero para pensiones?
14/03/2018 - Columna de Michel
11M: Honrando a 200 víctimas inocentes
12/03/2018 - El Puntero
¿Y dónde estaba el culpable?
13/03/2018 - Desde el Congreso
Por un modelo sostenible de Pensiones
14/03/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
La huelga del 8-M

RSS elperiodic.com Carcaixent
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil