Dissabte 21 de Abril de 2018

-Els propietaris del Castell de Miravet disposats a cedir-lo a l’ajuntament :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Cultura y Espectáculos -  cabanes
13/10/2016 | elperiodic.com  

Els propietaris del Castell de Miravet disposats a cedir-lo a l’ajuntament

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

El regidor de Cultura i patrimoni de Cabanes, Carles Mulet, ha informat avui que s’ha mantingut ja una primera reunió amb els propietaris de la parcel·la que alberga les restes del castell de Miravet, del poblat islàmic exterior i la mesquita, en la qual aquests han manifestat l’interés per cedir tot el conjunt arquitectònic en ruïnes a l’ajuntament de Cabanes, per tal que aquest puga iniciar els tràmits per recuperar aquest indret.

Els propietaris han anunciat la cessió desinteressada de la part de la parcel·la afectat, un cop delimitada la zona afectada pels jaciments, donat que es tracta d’una extensió que abastaria bona part de la muntanya. Els propietaris han demanat que siga l’ajuntament qui faça la proposta del document de cessió per poder materialitzar-se. Des de l’equip de govern s’estan mantenint ara els contactes amb diverses administracions per valorar i afrontar aquest repte, i s’espera tindre en breu una proposta damunt la taula.

Precisament per l’estat d’abandó del conjunt, Bé d’Interés Cultural, va propiciar que els grups ara en el govern, des de l’oposició, promogueren la recuperació del conjunt. Els propietaris ja es van mostrat disposats a encetar negociacions però l’anterior equip no va avançar en el cas i va deixar-lo en un calaix.

El conjunt de Miravet té una importància cabdal en la història de les comarques de Castelló, tractant-se d’una fortificació d’època islàmica que conté als voltants les restes d’un poblat andalusí i una mesquita. Per a l’actual equip de govern progressista, recuperar aquest indret seria un revulsiu per al turisme cultural de tota la comarca. Segons el regidor de l’àrea “ hem demanat ja implicació a la Diputació Provincial i  a la Conselleria de Cultura perquè entenem és una actuació a molt llarg termini i que supera les possibilitats del nostre municipi”.

Activitats per donar a conèixer el conjunt:  

Precisament des de la regidoria de cultura i patrimoni s’ha organitzat per a aquest cap de setmana una jornada per donar a conèixer el conjunt de Miravet. La primera activitat serà una xerrada amb projeccions, el dissabte dia 15, a les 18:00 al Casal Jove de Cabanes, per part de l’estudiosa del jaciment, Marta Valls, per donar a conèixer el conjunt. Diumenge dia 16 a les 9:00 des de la Font de Miravet (junt a la carretera Cabanes-Orpesa), es farà una pujada al Castell guiada i explicada per Valls.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

20/04/2018 - Camins de l´Alcora
El Callejero del pueblo, con otra mirada
12/04/2018 - Tribuna Naranja
Corruptelas cruzadas
15/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
“Cum laude” en mentiras y corrupción / El bombardeo a Siria
18/04/2018 - Columna de Michel
Las aguas del Ebro… y su desperdicio (II)
18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla
15/04/2018 - Chuzos de Punta
Pecado mortal electoral
18/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
¿Hay alguna salida de la crisis en Cataluña?

RSS elperiodic.com Cabanes
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil