elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Segona conferència dels Dissabtes Literaris 2017

Segona conferència dels Dissabtes Literaris 2017
    MÉS FOTOS
    Segona conferència dels Dissabtes Literaris 2017 - (foto 2)
    Segona conferència dels Dissabtes Literaris 2017 - (foto 3)
    Segona conferència dels Dissabtes Literaris 2017 - (foto 4)
    Segona conferència dels Dissabtes Literaris 2017 - (foto 5)
    Segona conferència dels Dissabtes Literaris 2017 - (foto 6)

    Per a la segona conferència del cicle Dissabtes Literaris, l'Agrupació Borrianenca de Cultura ha convidat el periodista David Miró. La xerrada, titulada "Què és ser periodista en el segle XXI", ha tingut lloc el dia 20 de maig a les 17 h a la seu de l'entitat cultural.

    Miró ha assenyalat la importància dels periodistes dins de la societat perquè són els que fan aplegar les notícies a la gent. Els periodistes cal que siguen objectius i crítics i que cerquen la veritat dels fets, encara que moltes vegades estiguen condicionats per aquells poders que financen els mitjans de comunicació (partits polítics, grans empreses...). El periodisme és un ofici ben exigent, ja que requerix dedicar-s'hi les vint-i-quatre hores del dia i cercar diferents fonts d'informació per a poder redactar les notícies. A més d'informar, els periodistes investiguen i trauen a la llum casos de corrupció política.

    David Miró i Molés (Borriana, 1973) és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra. De l'any 1997 a l'any 2007 treballà en COMRàdio. De l'any 2007 a l'any 2009 fou delegat del diari Público a Catalunya. D'ençà de 2010 és subdirector del diari ARA i d'ençà de 2009 és professor de periodisme a la Universitat Pompeu Fabra. Ha col·laborat en l'Avui, El Periódico de Catalunya i El País. Col·labora puntualment en TV3, Catalunya Ràdio i Ràdio 4. Recentment ha publicat el llibre Periodisme Samurai. Les claus per a ser un bon periodista polític (Editorial UOC).

    El cicle Dissabtes Literaris va començar el 2006 amb la intenció de difondre els nostres clàssics i el món literari en general. En la temporada d'enguany s'hi preveu una xerrada més, la de l'escriptor Fèlix Edo, que versarà sobre la vida als masos. Serà el 27 de maig a les 17 h al local de Agrupació Borrianenca de Cultura (C. Encarnació, 45, entresòl).

    Pujar