elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Agrupació Borrianenca de Cultura nomena els Síndics d’Honor 2013

L’Agrupació Borrianenca de Cultura nomena els Síndics d’Honor 2013
    MÁS FOTOS
    L’Agrupació Borrianenca de Cultura nomena els Síndics d’Honor 2013 - (foto 2)
    L’Agrupació Borrianenca de Cultura nomena els Síndics d’Honor 2013 - (foto 3)
    L’Agrupació Borrianenca de Cultura nomena els Síndics d’Honor 2013 - (foto 4)
    L’Agrupació Borrianenca de Cultura nomena els Síndics d’Honor 2013 - (foto 5)

    En l’Assemblea de Socis Anual, l’Agrupació Borrianenca de Cultura (ABC) va decidir nomenar Síndics d’Honor 2013 a tres entitats relacionades amb al món infantil: el Centre Infantil La Balena de Borriana, l'Espai Familiar Caixa dels Colors i el Servei d'Atenció al Desenvolupament Infantil de 0 a 3 Anys de Borriana. Aquest guardó s’atorga anualment a entitats i/o personalitats que treballen per la llengua, la cultura, la societat i les tradicions valencianes.

    El Centre Infantil La Balena de Borriana es troba al Camí d'Onda núm. 67. Va obrir les portes l'1 de setembre de 2000 i acull xiquets de 0 a 3 anys que es repartixen en 3 aules. L'ABC valora la tasca social i educativa que realitzen a l'escoleta, treball que considera ben important i necessari per a la socialització i desenvolupament dels nadons. Destaca totes les activitats que el Centre Infantil La Balena programa dia rere dia per a desenvolupar la psicomotricitat, els hàbits de comportament i de relació amb l'entorn natural i social, per a donar a conéixer festes i costums ben nostres (Sant Nicolau, Nadal, Sant Blai, Sant Josep, cançons i contes tradicionals...), perquè els infants interactuen entre ells, perquè aprenguen conceptes bàsics...

    Les mestres Rosa del Campillo, Marta Maria i Ma Carmen Sánchez van rebre la distinció de l’ABC acompanyades de la xicalla.

    L'Espai Familiar Caixa dels Colors és un projecte que va nàixer a Almassora el 31 de gener de 2005 amb l'objectiu d'afavorir una educació de qualitat als nadons de 0 a 3 anys al si del nucli familiar. Durant el curs 2011-2012 L'Espai Familiar Caixa dels Colors va desenvolupar el projecte a Borriana amb activitats perquè les famílies es relacionaren entre elles i compartiren sentiments i dubtes sobre la criança, per a oferir suport als pares i mares per a educar els fills i filles durant els primers anys de vida, perquè els xiquets i xiquetes aprengueren valors i principis -prevenint així conflictes escolars i personals-, i perquè els infants jugaren amb els adults i amb altres nadons -evitant així l'aïllament-. Les sessions de l'Espai Familiar Caixa dels Colors van tindre lloc el curs passat cada dilluns i dimecres de 9.30 a 11.30 al Centre Municipal de Cultura La Mercé. A més a més, l'entitat programa conferències, jornades i taules redones amb psicòlegs, pedagogs i altres especialistes sobre desenvolupament infantil, salut, muda de bolquers...

    Vicenta Conde, membre del Consell Rector de CaixAlmassora i impulsora de l'Espai Familiar Caixa dels Colors, va ser l'encarregada de recollir el guardó.

    El Servei d'Atenció al Desenvolupament Infantil de 0 a 3 Anys de Borriana (ADI), depén de la Regidoria d'Educació. És un servei orientat a la prevenció i detecció de possibles problemes cognitius i psicomotrius en els infants per a corregir-los. A més a més, l'ADI assessora els pares i mares i els ensenya recursos lúdics, realitza tallers basats en la interacció, organitza activitats per a desenvolupar els hàbits de comportament i de relació amb l'entorn familiar, programa contacontes i obres de teatre, xarrades i conferències amb especialistes en el món dels més menuts, sessions informatives sobre el desenvolupament dels nadons i aprenentatge en edats primerenques, publica articles en la revista El Pla sobre com educar els xiquets i xiquetes, participa cada any en la Fira del Llibre Infantil...

    Lina Puig i Ana Vicent, responsables de l'ADI, i Ana Montagut, regidora d'Educació, van recollir el diploma de Síndic d'Honor 2013.

    L'ABC també valora l'interés i la sensibilitat de les 3 entitats guardonades per fomentar l'ús del valencià, tant en les activitats adreçades als infants (tallers, jocs, material escolar, cançons, contes, festes, aplecs, obres de teatre, contacontes...), com en les adreçades als pares i mares (reunions, xarrades i jornades, comunicacions escrites, fullets informatius, articles, pàgina web...).

    Subir