elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Agrupació Borrianenca de Cultura nomena els Síndics d’Honor 2012

L’Agrupació Borrianenca de Cultura nomena els Síndics d’Honor 2012
    MÁS FOTOS
    L’Agrupació Borrianenca de Cultura nomena els Síndics d’Honor 2012 - (foto 2)

    L’Agrupació Borrianenca de Cultura (ABC) ha decidit nomenar Síndics d’Honor 2012 al Centre Infantil El Borreguet de Borriana, a l’IES Jaume I de Borriana i a l’empresa Mercadona SA. Aquest guardó s’atorga anualment a entitats i/o personalitats que treballen per la llengua i cultura valencianes.

    El Centre Infantil El Borreguet de Borriana es troba al C. Joan Miró, a la Malva-rosa, i va obrir les portes el 10 de maig de 2004. Acull xiquets de 0 a 3 anys que es repartixen en quatre aules; cada aula té el seu jardí d’esbarjo. El servei de transport és gratuït i el menjar per als que es queden a dinar és casolà. A més, el centre oferix un servei de ludoteca per a infants de més de 3 anys durant Nadal, Pasqua i l’estiu. Núria Traver, Verónica Rodríguez i Esther Cárdenas són les directores i mestres d’El Borreguet. Van ser elles mateixes les encarregades de rebre la distinció de l’ABC per la seua tasca pedagògica i per promoure l’ús i ensenyament del valencià entre els infants.

    Mercadona SA és una companyia de supermercats, el president de la qual és el valencià Juan Roig. A Borriana hi ha dos Mercadona, un al camí d’Onda i l’altre a la carretera del Grau. L’ABC ha nomenat Síndic d’Honor 2012 a aquesta empresa per l’ús i foment del valencià en rètols, revistes, tríptics, anuncis, pàgina web, atenció al client...

    L’IES Jaume I de Borriana té una tradició de més de 30 anys al nostre poble. Per les seues aules hi han passat moltes generacions d’estudiants que conserven un bon record de l’institut. De primera hora, l’IES Jaume I es va comprometre amb la difusió i l’ensenyament del i en valencià. De fet, la primer línia en valencià d’ensenyament secundari a Borriana es va encetar en aquest centre el curs 1993-1994. L’institut ha sigut guardonat per la seua tasca pedagògica i per la promoció de l’ús i ensenyament del valencià entre els jóvens.

    Subir