Diumenge 18 de Març de 2018

-El Museu dels Mariners obrirà les portes abans de Setmana Santa :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Urbanismo e infraestructuras -  benicarlo
06/02/2018 | elperiodic.com  

El Museu dels Mariners obrirà les portes abans de Setmana Santa

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

L'espai, ubicat en l'antic far de la ciutat, s'està reconvertint en museu per tal de donar visibilitat i posar en valor el treball de la gent de la mar. El museu, que s'inaugurarà abans de Setmana Santa, serà un espai dinàmic, didàctic i educatiu.

El Museu dels Mariners de Benicarló està a punt de ser una realitat. L'espai, ubicat en les instal·lacions de l'antic far de la ciutat, pretén retre un reconeixement a la gent de la mar des d'un punt de vista patrimonial i de posada en valor dels seus oficis i les seues tradicions. Amb la creació del museu, es pretén identificar, inventariar, preservar i difondre tot el llegat cultural que representa el patrimoni marítim i pesquer de la ciutat, un element característic de Benicarló des dels seus orígens.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor de Cultura, Josep Barberà, s'han mostrat molt satisfets per la finalització del projecte de museïtzació, que va començar a prendre forma una vegada finalitzades les obres de reconstrucció de l'antic far, amb un pressupost de 221.000 euros a càrrec de la Diputació de Castelló. Tant l'alcaldessa com el regidor han reconegut que «l'objectiu principal d'aquest nou espai museístic de Benicarló serà posar en valor el treball de la gent de la mar» i han avançat que «la intenció és que siga un projecte viu, dinàmic, didàctic i educatiu que no s'estanque amb el pas del temps, per això estarà en constant revisió i actualització».

Per tal d'aconseguir-ho, el Museu dels Mariners comptarà amb diferents seccions d'exposicions que se centraran en: la història marítima de Benicarló, la llotja i la subhasta, la història del far, els equips de navegació antiga, la comercialització de la pesca, les diferents tipologies de pesca, els peixos que es comercialitzen a Benicarló, els oficis tradicionals que envolten el món del mar (remendadores, calafates, mariners mercants i mariners pescadors), el sector pesquer en l'actualitat i la gastronomia.

Tots aquests continguts, que provenen en bona part de donacions de mariners de Benicarló que es trobaven al Museu de la Mar Sant Telm, es reforçaran amb una part molt visual que la conformaran, entre d'altres, una maqueta de l'antiga llotja amb entrevistes a mariners i al subhastador, un vídeo del nét del farer que va viure de menut al far i ajudava a l'ofici de farer i una tauleta tàctil amb fitxes de tots els peixos que es poden trobar al Mercat de Benicarló.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

13/03/2018 - Camins de l´Alcora
Elegía a aquella vieja casa
12/03/2018 - El Puntero
¿Y dónde estaba el culpable?
14/03/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
La huelga del 8-M
13/03/2018 - Desde el Congreso
Por un modelo sostenible de Pensiones
12/03/2018 - Desde el centro
¿No hay dinero para pensiones?
14/03/2018 - Columna de Michel
11M: Honrando a 200 víctimas inocentes
15/03/2018 - Reflexionando, que no es poco
Por incapacidad manifiesta: hay que acabar con el independentismo
11/03/2018 - Piedras vivas
Una Madre muy mujer

RSS elperiodic.com Benicarló
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil