Dijous 26 de Abril de 2018

-La colònia de falcilles de Benicarló es troba estabilitzada gràcies a les caixes-niu :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Medio Ambiente -  benicarlo
01/02/2018 | elperiodic.com  

La colònia de falcilles de Benicarló es troba estabilitzada gràcies a les caixes-niu

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

Les caixes-niu que la Regidoria de Medi Ambient, en col·laboració amb l'associació ecologista Apnal, va instal·lar a l'any 2016, ha donat uns resultats excel·lents i ha suposat la recuperació de la colònia de falcilles a la ciutat. Els 600 exemplars que habiten a Benicarló eliminen de forma natural fins a 1.800 quilos d'insectes a l'any.

La Regidoria de Medi Ambient, en col·laboració amb l'associació ecologista Apnal, va instal·lar 16 nius de falcilles a l'any 2016 per tal d'intentar recuperar i estabilitzar la colònia de falcilles de la ciutat, que es trobava en perill. Encara que el tant per cent d'ocupació de les caixes-niu instal·lades en la plaça dels Telers ha disminuït un 30% respecte de l'últim any per l'increment del nombre de nius , la població total de falcilles ha augmentat i està previst que aquest any les aus ocupen les noves zones per criar. Al llarg del mes de febrer s'instal·larà un mòdul més de caixes-niu a la plaça i es buscaran noves ubicacions per a futures instal·lacions.

El regidor de Medi Ambient, Ximo Bueno, s'ha mostrat satisfet per la recuperació de la colònia i ha declarat que «seguirem treballant en aquesta direcció perquè creiem que es tracta d'una aposta de futur». A més, Bueno ha avançat la intenció de «dur a terme tallers als centres d'educació primària de la ciutat per ensenyar a l'alumnat a construir caixes-niu». A banda, el regidor ha fet una crida a aquelles persones que vulguen cedir espais privats en els quals col·locar noves caixes-nius.

Quique Luque, responsable d'Apnal, constata que «aquestes xifres demostren que la colònia està recuperada» i assegura que «si les condicions climatològiques i d'aliment són bones, l'any 2018 tindrem moltes més ocupacions de caixes, tenint en compte que la majoria dels nius no s'ocupen fins al segon any».

Les falcilles són una forma biològica de lluitar contra les plagues de mosquit tigre i altres insectes, ja que cada exemplar de falcilla menja al llarg de l'any al voltant de tres quilos d'insectes. Així, tenint en compte que Benicarló compta amb una població de falcilles al voltant dels 600 exemplars, la ciutat es lliura de 1.800 quilos d'insectes a l'any de manera natural.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

24/04/2018 - Columna de Michel
Barcelona CF ¡qué pena SR. Bertomeu!
23/04/2018 - Picos Pardos
No con dinero público
22/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Las tres D: Desigualdad, Daño medioambiental y Deuda / El 8-M
22/04/2018 - Chuzos de Punta
San Iniesta

RSS elperiodic.com Benicarló
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil