Divendres 20 de Abril de 2018

-Benicarló i Vinaròs firmen el conveni de col·laboració per posar en marxa l'EDUSI :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Urbanismo e infraestructuras -  benicarlo
06/11/2017 | elperiodic.com  

Benicarló i Vinaròs firmen el conveni de col·laboració per posar en marxa l'EDUSI

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF
• Es tracta d'un pas necessari per poder implementar i gestionar l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI). El conveni permetrà posar en funcionament l'oficina de gestió de fons europeus

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i l'alcalde de Vinaròs, Enric Pla, han firmat aquest matí el conveni de col·laboració que permetrà continuar els processos per gestionar els 20 milions d'euros de l'EDUSI (10 dels quals estan cofinançats per fons europeus i la resta que anirà a càrrec dels dos ajuntaments). En concret, el conveni especifica quins han de ser els òrgans per a la implementació de l'estratègia, que s'han de crear adaptant-se a la normativa: un consell rector, una secretaria tècnica, una comissió tècnica, uns grups de treball, una comissió de gestió d'economia i hisenda i un grup de suport local.

Segons ha afirmat Miralles, «l'estratègia és el resultat de la participació activa dels ciutadans dels dos municipis i defineix quines actuacions es duran a terme en els diferents àmbits». A més, l'alcaldessa ha recordat que «el motiu d'elaborar l'estratègia d'àrea urbana entre els dos municipis és perquè tenim una problemàtica comú i també unes actuacions que poden beneficiar els dos municipis».

«Els ajuntaments de Benicarló i Vinaròs han unit esforços en el seu compromís per garantir la sostenibilitat dels municipis, un fet realment històric perquè fins al moment no estaven acostumats a col·laborar», ha assegurat l'alcaldessa de Benicarló.

L'alcalde de Vinaròs, Enric Pla, ha destacat que «després de mesos de preparar tota la documentació tècnica que ens sol·licita la Unió Europea i el Ministeri, avui fem un pas més i, amb la signatura d'aquest conveni de col·laboració entre Vinaròs i Benicarló, entrem ja de ple en la segona fase de l'EDUSI».

Pla ha afegit que serà «un repte important però sens dubte apassionant, ja que gràcies a la recepció i gestió d'aquests 10 milions d'euros de finançament, podrem adaptar les nostres poblacions a les principals demandes la societat actual: un desenvolupament urbà sostenible, municipis adequats per a persones amb mobilitat reduïda i que puguen oferir una millor qualitat de vida per a la gent gran», entre altres aspectes d'una estratègia conjunta en què Vinaròs i Benicarló ja han començat a treballar i que busca establir les bases de futur de les dues localitats.

Pel que fa al calendari d'actuacions, a partir del mes de gener està previst posar en marxa l'oficina de gestió dels fons europeus, que permetrà començar a definir les accions. En concret, com ha avançat l'alcaldessa de Benicarló, està previst rehabilitar la Casa de doña Fidencia i convertir-la en un centre cívic, invertir en eficiència energètica amb el canvi d'enllumenament dels carrers, rehabilitar el casc antic, posar en marxa l'administració electrònica a l'Ajuntament, construir una via verda amb carril bici entre Benicarló i Vinaròs i millorar les infraestructures i equipaments per tal d'adaptar la ciutat a les persones majors i amb mobilitat reduïda.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

18/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
¿Hay alguna salida de la crisis en Cataluña?
18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla
15/04/2018 - Chuzos de Punta
Pecado mortal electoral
12/04/2018 - Tribuna Naranja
Corruptelas cruzadas

RSS elperiodic.com Benicarló
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil