Dimarts 24 de Abril de 2018

-Arranca una nova edició dels pressupostos participatius a Benicarló :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Economía y Negocio -  benicarlo
17/10/2017 | elperiodic.com  

Arranca una nova edició dels pressupostos participatius a Benicarló

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

Fins al 16 de novembre, els ciutadans de Benicarló podran presentar propostes als pressupostos municipals, ja siga de manera presencial o en línia. Aquest any, la iniciativa de participació ciutadana augmenta la partida fins als 120.000 euros i pretén que la ciutadania i especialment els joves s'impliquen en la presa de decisions.

La regidora de Participació Ciutadana, Susana Pérez, ha presentat la nova edició de «Benicarló Participa», que regula el reglament a través del qual els ciutadans poden plantejar propostes d'inversió per al Pressupost General 2018 de l'Ajuntament. L'objectiu de l'estratègia de participació ciutadana, que compta amb una partida de 120.000 euros per a l'exercici 2018 (20.000 més que l'any anterior), és donar veu als ciutadans per tal que orienten un percentatge de les inversions municipals per a l'any que ve.

Una de les principals novetats és que els ciutadans i les associacions poden presentar les seues propostes en línia, a més de poder-les registrar de manera presencial en el Registre General de l'Ajuntament. Enguany, amb l'augment aplicat, es marca un límit de 12.000 euros d'inversió per a xicotets projectes i 50.000 per a obres. El termini de presentació dels projectes ja està obert des d'ahir, 16 d'octubre, i es tancarà el 16 de novembre.

Paral·lelament a la presentació de propostes, el 26 d'octubre a les 18.00 hores tindrà lloc la jornada de participació ciutadana i es constituiran les taules de treball, que seran les encarregades de transformar les propostes en projectes. Una vegada les taules hagen portat a terme el seu treball, començarà la votació ciutadana, que anirà des del 15 fins al 31 de gener del pròxim any. Per finalitzar, el 5 de febrer es portarà a terme la presentació de les propostes escollides.

Els projectes que finalment s'executaran seran aquells que obtinguen més vots, fins que s'esgote la partida destinada als pressupostos participatius.

Les propostes ciutadanes hauran d'ajustar-se a criteris que donen resposta a necessitats concretes, que siguen de competència municipal, realitzables tècnicament i viables econòmicament. A més, els pressupostos participatius hauran de respectar l'actual marc jurídic i no podran entorpir altres plans o actuacions en fase de projecte o execució.

Susana Pérez ha manifestat la seua satisfacció per l'inici d'aquest nou procés participatiu i ha remarcat que «en aquesta nova edició pretenem despertar la curiositat dels joves i adolescents per tal que s'impliquen més i estiguen més representats en les propostes». En aquest sentit, la regidora ha anunciat que es portaran a terme xarrades als centres d'educació secundària per tal d'explicar què es pot arribar a fer amb els pressupostos participatius.

Pérez ha remarcat que «els ciutadans en general han d'interioritzar que la participació ciutadana no és una manera d'aconseguir complir projectes personals, sinó que es tracta de proposar projectes d'interés per a tota la ciutadania». La regidora també ha afirmat que «Benicarló Participa és un espai col·lectiu per prendre decisions que ens afecten a tots».

Tota la informació sobre l'estratègia Benicarló Participa, els reglaments dels pressupostos participatius i els calendaris de treball previstos es poden consultar a www.benicarloparticipa.es.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

22/04/2018 - Chuzos de Punta
San Iniesta
24/04/2018 - Columna de Michel
Barcelona CF ¡qué pena SR. Bertomeu!
18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla
22/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Las tres D: Desigualdad, Daño medioambiental y Deuda / El 8-M
23/04/2018 - Picos Pardos
No con dinero público
23/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
El todo es siempre mayor que la suma de sus partes
20/04/2018 - Camins de l´Alcora
El Callejero del pueblo, con otra mirada

RSS elperiodic.com Benicarló
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil