Dissabte 17 de Març de 2018

-Balanç de Festes: alta participació i descens de les incidències :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Fiestas -  benicarlo
29/08/2017 | elperiodic.com  

Balanç de Festes: alta participació i descens de les incidències

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

El nou model participatiu i popular de les festes es consolida amb gran afluència d'assistents, menys incidències i bones percepcions de futur. La seguretat i l'organització són factors clau de l'èxit.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor de festes, Ilde Añó, han fet una valoració molt positiva de les Festes Patronals de Benicarló de 2017 i han coincidit a assenyalar la consolidació del nou model de festes establert l'any anterior fonamentat principalment a fer de les festes un espai popular i participatiu. L'alcaldessa ha destacat que s'han aconseguit assolir les 5 línies que s'havien marcat, «treure els actes al carrer, recuperar els balls de poble, un major control a les penyes, aconseguir que els actes de dia funcionaren i donar la importància corresponent a la cultura popular i les tradicions».

Ilde Añó, en la línia de l'alcaldessa, ha remarcat la importància i el protagonisme de les places i espais públics benicarlandos «plens de gom a gom», on s'han reunit en ocasions milers de persones, com es el cas de la plaça de Sant Bertomeu el dia de la proclamació (1.200 persones) o el dia del pa i porta a la plaça de la Constitució amb més de 4.000 persones. El regidor ha fet èmfasi en «l'efecte positiu que té obrir les festes al poble pel que fa a la convivència i l'economia.»

Quant a la seguretat, el regidor de Policia i Seguretat, Ximo Bueno, ha qualificat el treball dels cosos de seguretat com «un gran èxit», i més després del condicionant que va suposar els atemptats de Barcelona i Cambrils. Ha destacat el descens d'un 50% de les incidències en general i la bona feina a l'hora de combatre el botellón, ja que «s'han reduït les queixes veïnals i els comes etílics, alhora que ha millorat el control de menors en les penyes».

El cap de Policia, Agustín Parra, ha resumit en xifres les incidències a festes, on cal destacar diversos descensos com el de les queixes (60% menys), les assistències sanitàries (66% menys) o dels altercats i baralles (47% menys).

Per últim, l'alcaldessa ha qualificat les Festes com «un dels puntals de promoció del poble» i ha ressaltat la repercussió de les festes més enllà de la comarca, gràcies a la qualitat de la programació i també en bona part a les xarxes socials i mitjans que treballen per donar-li cobertura. Tot i la valoració positiva que es fa des del consistori, Miralles ha reconegut que «hi ha aspectes millorables» i que «es treballarà en la línia de consolidar el model de festes analitzant també allò que s'ha de corregir»

Els representants municipals han coincidit a expressar «l'agraïment a la Comissió de Festes, la Brigada, les entitats, els equips de neteja i els cosos de seguretat.»

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

13/03/2018 - Desde el Congreso
Por un modelo sostenible de Pensiones
13/03/2018 - Camins de l´Alcora
Elegía a aquella vieja casa
15/03/2018 - Reflexionando, que no es poco
Por incapacidad manifiesta: hay que acabar con el independentismo
12/03/2018 - El Puntero
¿Y dónde estaba el culpable?
12/03/2018 - Desde el centro
¿No hay dinero para pensiones?
11/03/2018 - Piedras vivas
Una Madre muy mujer
14/03/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
La huelga del 8-M
08/03/2018 - Chuzos de Punta
Huelga de la mujer trabajadora
14/03/2018 - Columna de Michel
11M: Honrando a 200 víctimas inocentes
08/03/2018 - Tribuna Naranja
El secuestro del Feminismo

RSS elperiodic.com Benicarló
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil