Dimecres 22 de Novembre de 2017

-Benicarló es converteix en espai cardioprotegit :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Sanidad y Salud -  benicarlo
28/08/2017 | elperiodic.com  

Benicarló es converteix en espai cardioprotegit

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

La Regidoria de Benestar Social i Sanitat materialitza el projecte d'instal·lació de 4 desfibril·ladors semiautomàtics en diferents espais públics. La subvenció arriba des de la Diputació i el seu programa «Província de Castelló: territori cardioprotegit», que assegurarà disponibilitat de desfibril·ladors en els 135 municipis de la província.

La regidora de Sanitat, Marta Escudero, ha anunciat aquest matí que Benicarló és convertirà en espai cardioprotegit gràcies a la instal·lació de 4 desfibril·ladors semiautomàtics en espais públics amb gran afluència de persones. La regidoria portava molt de temps treballant en aquest projecte i ha vist possible la seua materialització gràcies al programa «Província de Castelló: territori cardioprotegit» de la Diputació de Castelló. Aquest programa assegurarà la disponibilitat de desfibril·ladors externs semiautomàtics en la totalitat dels 135 municipis que integren la província de Castelló, convertint-se en la primera província espanyola a tenir el 100% del seu territori cardioprotegit.

Escudero ha recordat que «s'estima que cada any es produeixen a Espanya més de 30.000 parades cardíaques i la majoria es produeixen en entorns extrahospitalaris». Amb aquesta millora «es busca la manera d'actuar de manera adequada i de forma precoç, ja que és l'única estratègia per a aconseguir major supervivència després de l'accident cardíac». La importància no només resideix en l'aparell, sinó també en un accés ràpid i fàcil, que a més siga públic i que les maniobres puguen ser realitzades per personal no sanitari amb seguretat i eficàcia seguint les instruccions d'ús en cada pas del procés.

La instal·lació d'aquests desfibril·ladors, --ha dit la regidora de Sanitat i Benestar Social--, «s'efectuarà en zones amb risc evident de presentar parades cardíaques, ja siga perquè es concentren un nombre molt elevat de persones o bé perquè es troben persones d'elevat risc».

S'han establit com ubicacions prioritàries el Mercat Municipal, l'Auditori Pedro Mercader (que també donarà cobertura al Conservatori de Música), el Club de Convivència de la Gent Gran i l'Ajuntament de Benicarló. Cal recordar que Benicarló ja disposa de 4 desfibril·ladors més per a l'ús públic (dos mòbils, un a les pistes d'atletisme i un al poliesportiu municipal), i que tot i disposar en total de 8 aparells, l'Ajuntament és conscient que hi ha més espais susceptibles de ser espais cardioprotegits. La iniciativa presentada avui només serveix de tret de sortida per un projecte de major envergadura.

Des de la regidoria és formarà un grup de 8 persones per cada espai per poder donar una resposta ràpida i efectiva a les emergències. Aquestes persones seran seleccionades per la seua presència continuada als espais, ja que d'aquesta manera tindran més probabilitat d'estar presents en cas de necessitat. A més d'aquestes persones, es creu necessari que entre la ciutadania benicarlanda hi haja gent formada per a fer ús dels desfibril·ladors i ampliar les probabilitats d'èxit. Per este motiu, la Regidora ha fet una crida ciutadana a aquelles persones que estiguen interessades a fer un curs de formació.

Per fer el curs, que consta de 4 hores dividides en dos parts, --una en línia i teòrica i l'altra presencial i pràctica--, no es necessita tindre formació sanitària. El curs s'impartirà el dilluns 11 de setembre en dos torns, a les 13.00 h i a les 15.30 h. Les inscripcions s'efectuaran al Centre Social Municipal La Farola (carrer de les Barques- 964826382), i les 25 places disponibles s'assignaran per ordre d'inscripció.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

20/11/2017 - Editorial
El fracaso colectivo de Barcelona
14/11/2017 - Tribuna Naranja
Circos, tramas y vergüenzas
21/11/2017 - La Columna de Jomeve
Un mundo de Fantasía
21/11/2017 - La Palestra
Volver a empezar
20/11/2017 - Chuzos de Punta
#FinançamentValenciàJust
15/11/2017 - Picos Pardos
Los muros que nos rodean
18/11/2017 - Columna de Michel
Futurología a corto y medio plazo
18/11/2017 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Mis dos amigos (y 2)
16/11/2017 - Raons i paraules
Homenatge al Cardenal Tarancón en Madrid
21/11/2017 - Reflexionando, que no es poco
Se deshincha el independentismo
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil