elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Benicarló es prepara per a les Falles 2016

Benicarló es prepara per a les Falles 2016

    El dispositiu especial de Falles ha començat amb la instal·lació de casals i el tall a la circulació d'alguns carrers. La zona blava es desactivarà del 13 al 19 de març i es manté l'horari de tancament dels casals a les 5.30 hores els dies de més afluència de gent.

    Després de diverses reunions de treball amb els diferents cossos de seguretat i també amb les 13 comissions falleres, el dispositiu de seguretat per a aquestes falles ja està en marxa. Així ho han confirmat els regidors de Policia i Seguretat, Ximo Bueno, i de Festes i Falles, Ilde Añó, que han aprofitat per demanar la responsabilitat de veïns i visitants a l'hora de participar de les festes falleres. «Hem de ser un referent de convivència, de respecte, de tolerància i de civisme», han dit els regidors, que han recordat també la necessitat de respectar horaris per a tirar petards i horaris de tancament de casals.

    La primera acció prevista, el tall d'alguns carrers, ja està en marxa des del passat dissabte 5 de març i afecta els carrers on es planten falles i casals. Com a conseqüència d'això, s'ha hagut de canviar el sentit en alguns carrers, per tal de millorar la fluïdesa del trànsit. Concretament, els carrers de Botànic Cavanilles i Pérez Pina seran de doble sentit i al carrer de Mossén Lajunta estarà prohibit aparcar a les dos bandes per motius de seguretat.

    Sobre l'horari de tancament dels casals, es mantenen les mateixes directrius que els anys anteriors. En concret, els casals obriran fins a les 5.30 hores els dies de més afluència (11, 12, 17 i 18 de març) i fins a les 4.30 hores la resta de dies.

    Els dies de les mascletaes, 11, 12 i 19 de març, l'operatiu de seguretat (i per tant, els talls de trànsit) començaran una hora abans, a les 13 hores. Enguany, a més, hi haurà una maslcetà manual el dia 16 de març i una mascletà nocturna la nit del 18 al 19 de març. Pel que fa a les línies d'autobús interurbanes, el recorregut es desviarà per evitar el pas per la plaça de la Constitució, tot i que no afectarà a cap parada intermitja.

    Enguany, la crema, atés que cau en dissabte, s'endarrerirà una hora. Així, les falles infantils començaran a cremar a les 20.00 hores i les grans a les 23.00 hores, de dos en dos i en coordinació amb els bombers, excepte la falla guanyadora que es cremarà en solitari i en últim lloc.

    Pel que fa als aparcaments, enguany també es podrà aparcar al nou pàrquing de la plaça de Mossén Tomàs i en diferents zones habilitades (Jacinto Benavente, carrer dels Boters, carrer de Peníscola, avinguda Corts Valencianes, avinguda de Iecla i avinguda de Ménez Núñez). La zona blava quedarà lliure del 13 al 19 de març, ambdós inclosos.

    Una de les novetats d'enguany és el la nova ubicació de la fira d'atraccions, que es traslladarà des de la partida Povet fins al solar que ocupava antigament la Cooperativa.

    Totes aquestes informacions, juntament amb un plànol indicatiu i amb el programa d'actes editat en quatre llengües (valencià, castellà, anglés i francés), s'han recollit en un llibret editat per l'Ajuntament, amb la col·laboració de les regidories de Medi Ambient i Turisme, del qual s'han fet més de 5.000 còpies. Els exemplars es poden recollir a la Tourist Info i a l'Ajuntament (c. de Ferreres Bretó, 10).

    Subir