Dimarts 24 de Abril de 2018

-Un organisme del CNI avala la seguretat dels webs municipals :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Sociedad -  bellreguard
09/02/2018 | elperiodic.com  

Un organisme del CNI avala la seguretat dels webs municipals

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

El Centro Criptológico Nacional, un organisme depenent del CNI, ha avaluat amb 9 sobre 10 la seguretat dels webs municipals de Bellreguard. Les primeres proves de seguretat van detectar unes incidències que, una vegada subsanades, atorguen un nivell de confiança excel·lent que significa que la connexió entre els usuaris i els webs es troba encriptada de manera que una tercera persona no puga accedir-hi a la comunicació. El CCN-CERT (Capacidad de Respuesta a Incidentes de Seguridad de la Información del Centro Criptológico Nacional) és el centre d'alerta i resposta nacional per a cooperar i ajudar a respondre de forma ràpida i eficient els ciberatacs i afrontar de manera activa les ciberamenaces.

Es tracta d'una campanya anual a la qual es poden apuntar voluntàriament les administracions públiques, així com empreses i organitzacions d'interés estratègic per a l'Estat. Com expressa l'alcalde, Àlex Ruiz, «Hem d'agrair al departament municipal d'informàtica que s'esforce per estar a l'avantguarda en matèria d'administració electrònica i confiança online». Com explica el tècnic informàtic, Francesc Domenech, l'Ajuntament de Bellreguard desenvolupa des de la implantació d'Internet els propis servidors, la qual cosa permet flexibilitat i que la informació que es maneja no es trobe en mans de tercers.

I és que, Bellreguard lidera també GOAL-RD, un projecte conjunt d'administració electrònica de codi obert en col·laboració amb els ajuntaments de Canals i Rotglà i Corberà que integra diversos servicis horitzontals que el Ministeri d'Administracions Públiques posa a l'abast abast del sector públic per a facilitar la interrelació. Es tracta de desenvolupar un web de codi obert que millora l'activitat administrativa i alhora ofereix als ciutadans una eina fàcil d'usar que els proporciona mobilitat, seguretat i confiança en les relacions amb l'administració. Des del punt de vista funcional, GOAL-RD permetrà digitalitzar i signar electrònicament la documentació presentada al registre i intercanviar assentaments a través del Sistema de Interconnexió. Igualment, digitalitzarà tots els papers que es presenten a les oficines de registre i els enviarà electrònicament al destí a l'instant, siga quina siga la localització geogràfica o el nivell d'administració al qual vaja dirigit.

 

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla
23/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
El todo es siempre mayor que la suma de sus partes
22/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Las tres D: Desigualdad, Daño medioambiental y Deuda / El 8-M
22/04/2018 - Chuzos de Punta
San Iniesta
23/04/2018 - Picos Pardos
No con dinero público
24/04/2018 - Columna de Michel
Barcelona CF ¡qué pena SR. Bertomeu!
20/04/2018 - Camins de l´Alcora
El Callejero del pueblo, con otra mirada

RSS elperiodic.com Bellreguard
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil