Diumenge 25 de Febrer de 2018

- La taula redona de mobilitat apel·la a acordar les connexions de l’A7 abans que s’allibere :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Urbanismo e infraestructuras -  bellreguard
31/10/2017 | elperiodic.com  

La taula redona de mobilitat apel·la a acordar les connexions de l’A7 abans que s’allibere

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

Cal tenir clares les connexions de la futura A7 abans que s’allibere. És una de les conclusions a les quals van arribar ahir els experts reunits a Bellreguard amb motiu de la taula redona que amb el títol “Per una mobilitat segura, accessible i sostenible” es va celebrar ahir amb motiu de l’eix d’octubre del Pla d’Igualtat i Inclusió Social de Bellreguard (ICSBe). La taula va comptar amb la participació del director del Campus de Gandia de la UPV, Jesús Alba, autor de l’estudi sobre la contaminació acústica de la N332; l’economista i expert en mobilitat comarcal, Damià Oliver; i el regidor d’urbanisme, Joan Marco que va repassar les actuacions fetes en la matèria per part del govern municipal i l’aposta decidida per fer «tot allò que les atribucions competencials i la capacitat econòmica ens permeta per a pal·liar en la mesura del possible els efectes de la N332 i aconseguir una mobilitat segura, accessible i sostenible».

La N332, com va exposar Alba, incomplix la legislació autonòmica i estatal en matèria de soroll que situa en 55 dB diürns i 45 nocturns i 65 i 55 respectivament els límits per a una vida sana. En l’actualitat, els veïns que viuen al costat de la carretera per les poblacions que travessa suporten nivells sonors de fins a 15 dB superiors al permés o, el que és el mateix, un nivell d’energia acústica de 16 a 32 voltes superior a la permesa. Per a ajustar-se al que marca la llei caldria reduir a una quart part els vehicle que la transiten i prohibir el pas dels vehicles pesats. La prova de la congestió de la N332 es troba en què l’any 99 circulaven 11.000 vehicles diaris i en 2015 n’eren 17.000, encara que les millores tècniques han aconseguit que els sorolls siguen semblants tot i l’increment.

En una comarca on no es complica la llei valenciana de mobilitat, que Damià Oliver va repassar punt per punt, l’alliberament de l’AP7 es presenta com una de les solucions, però la concessió acaba en 2019 i encara no s’ha parlat de connexions. Per això, Oliver apel·la a elaborar un pla de mobilitat comarcal des de la Mancomunitat que tinga en compte els interessos de la Safor perquè les futures connexions a l’autovia alliberada no es guien per l’interés d’un poble sinó de tots i amb un plantejament de futur que permeta desenvolupar altres sistemes de transport, sobretot públics. En eixe aspecte, assenyala que «no és possible que anar en taxi a Gandia des de Bellreguard siga més car que anar a Almiserà» o que l’estació intermodal de Gandia s’haja quedat en un nom perquè no hi ha transbordaments entre les mateixes línies d’autobús ni connexió amb altres mitjans de transport. Finalment, assenyala que la inversió en transport públic és rendible socialment si es té en compte que es podrien estalviar el cost dels autobusos escolars o el del transport no assistit.

 

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

25/02/2018 - Chuzos de Punta
Gracias abuelos (y abuelas)
19/02/2018 - Editorial
Adéu al 5%
25/02/2018 - Reflexionando, que no es poco
Un panorama falseado: no es la alternativa
24/02/2018 - La Palestra
El pepero siempre miente tres veces
24/02/2018 - Piedras vivas
Ser anti-sistema
22/02/2018 - Columna de Michel
Guerra de apellidos de Nacho García
25/02/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Ribera Salud, un modelo de negocio
20/02/2018 - El Puntero
El salario de algunos Dioses

RSS elperiodic.com Bellreguard
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil