Dissabte 24 de Febrer de 2018

-Àlex Ruiz assumix l’alcaldia i anuncia la remunicipalització de l’aigua :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Política -  bellreguard
02/10/2017 | elperiodic.com  /  : Natxo Francés 

Àlex Ruiz assumix l’alcaldia i anuncia la remunicipalització de l’aigua

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

Àlex Ruiz és del del dissabte alcalde de Bellreguard amb els vots de Compromís i PSPV, tal i com estava previst. Ho va fer en un saló de plenaris de gom a gom i en presència, entre d'altres, del conseller d'Economia, Rafa Climent, la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, el Director General d'Esports, Josep Miquel Moya, o el president de la Mancomunitat, Tomàs Ferrandis, a més de nombrosos alcaldes i regidors de la Safor. Tot i ser reconéixer la limitació de temps «Presidiré un govern que ha encetat profunds canvis, des de les pròpies relacions entre PSPV i Compromís, a canvis d'arrel en la concepció sociopolítica amb la implementació de la participació ciutadana i el Pla d'igualtat, inclusió i cohesió social (ISCBe), que amb la implicació de totes i tots aconseguirem consolidar».

Ruiz es va comprometre a realitzar un seguit d'actuacions entre les quals la remunicipalització de l'aigua amb la creació d'una regidoria específica que assumiria personalment com a alcalde, així com la neteja i manteniment dels espais públics i la tolerància zero front a l'incivisme amb la dotació dels mitjans pertinent als treballadors municipals i la policia local perquè ho duguen a terme. També va avançar que es destinaran 86.000 euros del Pla d'Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació a la millora urbana i la seguretat de la intersecció del carrer Valencia amb la N332; 148.000€ concedits per l'IVACE, de la conselleria d'Economia Sostenible per al canvi de l'enllumenat públic exterior del casc urbà que suposarà un estalvi anual de 47.000 euros; 133.000€, dels quals 85.000€ de l'IVACE, per a la millora de la zona industrial; i 130.000€ dels plans Som de la Diputació per a la millora de la Casa de Cultura i el CEIP Gregori Mayans.
Ruiz va anunciar la proposta de declaració com a béns immaterials de rellevància local els Pedacets, els Cabos o Caps de ferro de la confraria del Sant Sepulcre, i el ball de la forca, únic ball de bastons de la Safor. A més, se seguirà la línia de treball encetada participació ciutadana que culminarà en la convesió de les escoles velles en centre associatiu on els col·lectius locals puguen convergir i dur enavant la seua tasca, un espai associatiu que proposa anomenar Vicenta Seguí en record de la primera regidora de l'Ajuntament i que va ser desterrada en acabar la guerra.

El nou alcalde també vol posar en valor el medi natural mitjançant la preservació de la platja i la marjal, fer realitat una nova biblioteca municipal o la modernització de l'administració municipal amb eines de gestió econòmica a partir d'un software lliure desenvolupat pel departament d'informàtica i pel que ja s'han interessat sis ajuntaments. A més, anunciava la creació d'una nit de l'esport bellreguardí, la consolidació de les Converses de maig com un fòrum nacional valencià i obrir el debat sobre el model de festes del poble.

Ruiz, que en vespres del referèndum català es va manifestar com un profund convençut del dret a decidir, va tindre un record per a tots els alcaldes de la història democràtica de Bellreguard i particularment per aquells que van morir assassinats per la seua dediciació política perquè «la memòria democràtica és necessària per a la higiene democràtica». També va agrair Joan Marco per la seua dedicació i es va mostrar orgullós d'haver format part del seu govern.
El PP, que va votar pel seu candidat, Jaume Ascó, va desitjar començar una nova etapa en les relacions entre l'alcalde i l'oposició; i el portaveu del PSPV, Joan Marco va animar a continuar remant en kla la mateixa direcció, cadascú des de les seues regidories i colors, però com a components d'un govern únic «perquè, quan els ciutadans han emés el seu vot, els polítics ens devem a tots, ens hagen votat o no» a més de posar-se a disposició del nou alcalde «perquè amb diàleg i consens, com fins ara, seguim fent un Bellreguard per a tots i millor».

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

20/02/2018 - El Puntero
El salario de algunos Dioses
18/02/2018 - Chuzos de Punta
Turismo de basura
24/02/2018 - Piedras vivas
Ser anti-sistema
22/02/2018 - Columna de Michel
Guerra de apellidos de Nacho García
22/02/2018 - Reflexionando, que no es poco
Nuestro mejor ahorro es no volver a votar a Mariano Rajoy
24/02/2018 - La Palestra
El pepero siempre miente tres veces
19/02/2018 - Editorial
Adéu al 5%
18/02/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Dimite el concejal que fue blanco de críticas desde el primer minuto

RSS elperiodic.com Bellreguard
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil