Dijous 14 de Desembre de 2017

-Àlex Ruiz assumix l’alcaldia i anuncia la remunicipalització de l’aigua :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Política -  bellreguard
02/10/2017 | elperiodic.com  /  : Natxo Francés 

Àlex Ruiz assumix l’alcaldia i anuncia la remunicipalització de l’aigua

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

Àlex Ruiz és del del dissabte alcalde de Bellreguard amb els vots de Compromís i PSPV, tal i com estava previst. Ho va fer en un saló de plenaris de gom a gom i en presència, entre d'altres, del conseller d'Economia, Rafa Climent, la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, el Director General d'Esports, Josep Miquel Moya, o el president de la Mancomunitat, Tomàs Ferrandis, a més de nombrosos alcaldes i regidors de la Safor. Tot i ser reconéixer la limitació de temps «Presidiré un govern que ha encetat profunds canvis, des de les pròpies relacions entre PSPV i Compromís, a canvis d'arrel en la concepció sociopolítica amb la implementació de la participació ciutadana i el Pla d'igualtat, inclusió i cohesió social (ISCBe), que amb la implicació de totes i tots aconseguirem consolidar».

Ruiz es va comprometre a realitzar un seguit d'actuacions entre les quals la remunicipalització de l'aigua amb la creació d'una regidoria específica que assumiria personalment com a alcalde, així com la neteja i manteniment dels espais públics i la tolerància zero front a l'incivisme amb la dotació dels mitjans pertinent als treballadors municipals i la policia local perquè ho duguen a terme. També va avançar que es destinaran 86.000 euros del Pla d'Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació a la millora urbana i la seguretat de la intersecció del carrer Valencia amb la N332; 148.000€ concedits per l'IVACE, de la conselleria d'Economia Sostenible per al canvi de l'enllumenat públic exterior del casc urbà que suposarà un estalvi anual de 47.000 euros; 133.000€, dels quals 85.000€ de l'IVACE, per a la millora de la zona industrial; i 130.000€ dels plans Som de la Diputació per a la millora de la Casa de Cultura i el CEIP Gregori Mayans.
Ruiz va anunciar la proposta de declaració com a béns immaterials de rellevància local els Pedacets, els Cabos o Caps de ferro de la confraria del Sant Sepulcre, i el ball de la forca, únic ball de bastons de la Safor. A més, se seguirà la línia de treball encetada participació ciutadana que culminarà en la convesió de les escoles velles en centre associatiu on els col·lectius locals puguen convergir i dur enavant la seua tasca, un espai associatiu que proposa anomenar Vicenta Seguí en record de la primera regidora de l'Ajuntament i que va ser desterrada en acabar la guerra.

El nou alcalde també vol posar en valor el medi natural mitjançant la preservació de la platja i la marjal, fer realitat una nova biblioteca municipal o la modernització de l'administració municipal amb eines de gestió econòmica a partir d'un software lliure desenvolupat pel departament d'informàtica i pel que ja s'han interessat sis ajuntaments. A més, anunciava la creació d'una nit de l'esport bellreguardí, la consolidació de les Converses de maig com un fòrum nacional valencià i obrir el debat sobre el model de festes del poble.

Ruiz, que en vespres del referèndum català es va manifestar com un profund convençut del dret a decidir, va tindre un record per a tots els alcaldes de la història democràtica de Bellreguard i particularment per aquells que van morir assassinats per la seua dediciació política perquè «la memòria democràtica és necessària per a la higiene democràtica». També va agrair Joan Marco per la seua dedicació i es va mostrar orgullós d'haver format part del seu govern.
El PP, que va votar pel seu candidat, Jaume Ascó, va desitjar començar una nova etapa en les relacions entre l'alcalde i l'oposició; i el portaveu del PSPV, Joan Marco va animar a continuar remant en kla la mateixa direcció, cadascú des de les seues regidories i colors, però com a components d'un govern únic «perquè, quan els ciutadans han emés el seu vot, els polítics ens devem a tots, ens hagen votat o no» a més de posar-se a disposició del nou alcalde «perquè amb diàleg i consens, com fins ara, seguim fent un Bellreguard per a tots i millor».

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

11/12/2017 - Picos Pardos
Diciembre. Consumo. Género
07/12/2017 - Piedras vivas
La llamamos Inmaculada porque lo es
07/12/2017 - Camins de l´Alcora
Al rescate de mi viejo Belén
10/12/2017 - Editorial
Los ultraconservadores
13/12/2017 - Reflexionando, que no es poco
El turismo del independentismo catalán
08/12/2017 - Columna de Michel
¿Globalización o nacionalismos?
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil