Dissabte 21 de Abril de 2018

- Jubilats de Bellreguard col·laboraran amb l’alumnat en risc d’exclusió de l’IES Joan Fuster :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Educación -  bellreguard
11/09/2017 | elperiodic.com  

Jubilats de Bellreguard col·laboraran amb l’alumnat en risc d’exclusió de l’IES Joan Fuster

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

L’IES Joan Fuster de Bellreguard estrena este curs el programa d’Aula Compartida adreçat a alumnes en risc d’exclusió social, absentistes o que estan a punt d’abandonar el sistema educatiu. Es tracta d’un dels objectius que el Pla igualtat inclusió i cohesió social de Bellreguard (ICSBe) s’havia marcat en matèria educativa i que ha sumat a la causa un grup de jubilats del poble que oferiran la seua experiència com a llanterners, obrers, jardiners, en restauració i en impremta als 12 estudiants que participen del programa. Com assenyala l’alcalde, Joan Marco, «La implicació de la gent gran és un pas més en la responsabilització col·lectiva perquè l’educació done oportunitats i eixida a tots». A més dels jubilats, el programa compta amb la complicitat de la Llar Juvenil, que els  programarà alguns tallers, així com de diferents empreses.

La regidora d’Igualtat, Dora Salavert, junt amb membres de la directiva de l’institut s’han reunit amb els jubilats que aportaran als adolescents els seus coneixements pràctics durant el desenvolupament d’un programa inclòs dintre del Pla d’Actuació per a la Millora Educativa i autoritzat per Conselleria que permet que els alumnes, d’entre 13 i 14 anys, repartisquen el temps d’escolarització entre les matèries curriculars i un taller pràctic encarat a l’agricultura ecològica i que s’impartirà en uns terrenys municipals que compten amb hivernacles i una casa que, abans que res, els mateixos alumnes amb l’ajuda dels prescriptors hauran de rehabilitar. De la part teòrica s’encarregarà el professorat del centre. L’objectiu és oferir als estudiants del programa una formació professional bàsica que no els aboque al mercat laboral sense cap tipus de competència.

La regidora d’inclusió social, Dora Salavert, ha manifestat la seua satisfacció per fer realitat un dels objectius que s’havia marcat l’ICSBe ja què «en la solució de les causes dels problemes per a evitar les conseqüències l’Ajuntament, a més de la comunitat educativa, comptem amb un col·lectiu que aportarà el seu saber fer i la seua visió de món des de l’experiència als estudiants».

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

18/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
¿Hay alguna salida de la crisis en Cataluña?
18/04/2018 - Columna de Michel
Las aguas del Ebro… y su desperdicio (II)
15/04/2018 - Chuzos de Punta
Pecado mortal electoral
12/04/2018 - Tribuna Naranja
Corruptelas cruzadas
18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla

RSS elperiodic.com Bellreguard
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil