Dimarts 22 de Maig de 2018

-Una quinzena de voluntaris participen del programa Voluntariat pel Valencià :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Sociedad -  alzira
08/03/2018 | elperiodic.com  

Una quinzena de voluntaris participen del programa Voluntariat pel Valencià

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

El passat dimarts 6 es va fer al Muma l'acte de presentació de les parelles lingüístiques del programa Voluntariat pel Valencià, després que fa dos setmanes se signara el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament d'Alzira i Escola Valenciana, fundació que organitza el programa.

Una quinzena de voluntaris, amb l'acompanyament musical de la colla de dolçainers i tabaleters Les Raboses, es van trobar per primera vegada amb els seus respectius aprenents. L'alcalde, Diego Gómez, va fer una breu introducció i va agrair als voluntaris i aprenents unir-se al programa. Tot seguit Dariana Groza, tècnica d'Escola Valenciana, antiga aprenent i un exemple d'integració, ja que és romanesa, va explicar el funcionament del programa.

Groza va recordar que "no cal ser professor de valencià per a ser voluntari, només ganes d'ajudar els aprenents a parlar-lo". I sobre els aprenents, va assenyalar que "és important perdre la vergonya i començar a parlar el valencià sense importar fer errors, ja que això és normal en començar a parlar una nova llengua". En acabar l'acte, es va oferir als voluntaris i aprenents un vi d'honor.

El Voluntariat pel Valencià és el projecte de participació lingüística que té per objectiu posar en contacte voluntaris que vullguen destinar una hora a la setmana (durant un mínim de 10 setmanes) a conversar amb persones que volen llançar-se a parlar en valencià.

Esta iniciativa, a més de facilitar un interlocutor per poder conversar en valencià, vol incidir en els hàbits lingüístics dels valencianoparlants i consolidar la idea que el valencià és i ha de ser "llengua d'acollida" per a gent que no tinga el valencià com a llengua materna.

El Voluntariat pel Valencià d'Escola Valenciana es va crear l'any 2005 i, en estos 13 anys de bagatge, ha aconseguit posar en contacte prop de 24.000 voluntaris i voluntàries de 80 localitats diferents.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

21/05/2018 - Editorial
La incoherencia
14/05/2018 - Picos Pardos
¡¡Guerra al aceite de palma!!
15/05/2018 - Columna de Michel
La España que me avergüenza
13/05/2018 - Chuzos de Punta
Un mundo muy chulo
15/05/2018 - Reflexionando, que no es poco
President eventual para tareas a tiempo parcial

RSS elperiodic.com Alzira
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil