Dissabte 21 de Abril de 2018

-Representants de l’àmbit agrari europeu visiten el Mercat Ecològic :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Agricultura -  alzira
02/03/2018 | elperiodic.com  

Representants de l’àmbit agrari europeu visiten el Mercat Ecològic

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

L'alcalde d'Alzira, Diego Gómez, i el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, han rebut esta setmana a una comissió de representants de l'àmbit agrari de diferents països europeus interessats en el Mercat Ecològic d'Alzira que se celebra cada dimecres, com una experiència organitzativa transformadora.

Esta delegació durant la seua visita a València coneixerà experiències en els àmbits de l'organització, producció, comercialització, regulació agràries i alimentàries, en una visita coordinada per la Coordinadora d'Agricultors i Ramaders de la Comunitat Valenciana (COAGCV). En el cas d'Alzira, el seu interés el generava el Mercat Eco com a experiència de compra directa al llaurador.

Carreres ha manifestat: "És gratificant i molt positiu que el Mercat Ecològic d'Alzira siga posat com a exemple dins d'un projecte en l'àmbit europeu. Este mercat està en funcionament des de desembre de 2016 i va consolidant-se dins de la ciutat com un altre mercat paral·lel a l'ambulant de cada dimecres. A més, es posa de manifest la importància de diversificar l'oferta de productes i actua com a revulsiu per als comerços de la zona".

La visita està emmarcada en el projecte "Bringing Organisations and Network Development on Higher Levels in the Farming Sector in Europe (BOND en les seues sigles en anglés)", que va començar a caminar el passat 7 de novembre i donà lloc a Brussel·les al consorci d'organitzacions i Institucions que lideren el projecte, que va ser seleccionat per la Comissió Europea amb la màxima puntuació possible.

Diferents organitzacions lligades a la Via Campesina europea (de Portugal, Gran Bretanya, Hongria, Romania, el Sindicat Labrego Galego i COAGCV), tres universitats de gran prestigi (Coventry, Wageningen i Còrdova), cooperatives de referència mundial (Noruega, Holanda, França i Itàlia), juntament amb el Ministeri d'Agricultura moldau i l'Organització de Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO), participen en un consorci multiactor en el desenvolupament del projecte.

Este projecte reconeix el paper fonamental que tenen els agricultors i les agricultores en el desenvolupament mediambiental i econòmic sostenible del sector agrícola a Europa, així com la importància de la seua organització. BOND contribuïx a desencadenar, enfortir i organitzar el gran potencial d'acció col·lectiva i creació de xarxes, grups i entitats d'agricultors i administradors de terres, centrant-se en països amb nivells d'organització més baixos, amb vista a crear coordinacions fortes, dinàmiques i eficaces que tinguen veu i lloc en el disseny de polítiques.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

18/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
¿Hay alguna salida de la crisis en Cataluña?
12/04/2018 - Tribuna Naranja
Corruptelas cruzadas
18/04/2018 - Columna de Michel
Las aguas del Ebro… y su desperdicio (II)
15/04/2018 - Chuzos de Punta
Pecado mortal electoral
15/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
“Cum laude” en mentiras y corrupción / El bombardeo a Siria
18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla
20/04/2018 - Camins de l´Alcora
El Callejero del pueblo, con otra mirada

RSS elperiodic.com Alzira
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil