Dissabte 17 de Març de 2018

-Alzira tanca la programació setmanal del 9 d'Octubre amb bones dades d'assistència :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Fiestas -  alzira
13/10/2017 | elperiodic.com  

Alzira tanca la programació setmanal del 9 d'Octubre amb bones dades d'assistència

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

L'Ajuntament d'Alzira tanca una setmana plena d'actes per a commemorar el 9 d'Octubre. Enguany, la festivitat de la Comunitat ha comptat amb el ja tradicional concert del 8 d'octubre, l'acte institucional o la dansà, però també s'ha presentat una completa oferta d'activitats, presentacions de llibres, tallers per als menuts, concerts, sopar d'Estellés...

Divendres passat tingué lloc el sopar d'Estellés, a la plaça de les Lletres Valencianes. Presidia l'acte l'escultura de Vicent Andrés Estellés, cedida per l'Ajuntament de Benimodo. En acabar de sopar es recitaren obres del poeta valencià i es va tancar l'acte on hi va haver música a càrrec de Bertomeu.

La pluja no va impedir dissabte la inauguració de l'escultura dedicada al riu Xúquer de Leonardo Borrás, el parc dels Furs i l'avinguda 9 d'Octubre, en la qual va participar la Nova Muixeranga d'Algemesí i el fill de l'artista, Vicent Borrás. A l'acte van assistir, entre altres, els familiars de l'escultor, quasi tots els membres de la corporació municipal d'Alzira, regidores i regidors de l'Ajuntament d'Algemesí i visitants.

Pel que fa al concert del 8 d'octubre, en esta tercera edició s'han venut vora 4.000 entrades. La celebració del concert va finalitzar sense contratemps destacables. El recinte firal comptava, a més, amb diverses taules informatives i un Punt Violeta contra les agressions sexistes.

S'obria amb les actuacions Pupil·les, amb l'alzirenya Mireia Matoses, seguit de Tremenda Jauría, Auxili, el cap de cartell, Zoo i per a tancar, Mafalda. Vora sis hores de concert que va rebre molt bona acollida per la joventut de la comarca.

El mateix dia 9 se celebrava el tradicional acte institucional amb la col·locació de la corona de llorer a l'escultura del viàtic de Jaume I de la plaça Constitució i l'actuació del Grup de Danses d'Alzira.

El dia 10 es va projectar a l'auditori de la Casa de la Cultura el documental de Juli Esteve La Guerra de sempre.

L'alcalde d'Alzira, Diego Gómez, valora molt la celebració de la nostra festa fent-la extensiva a tota la setmana, amb activitats culturals i festives perquè la bona acollida i l'assistència als diferents actes programats i recorda que encara queda un acte, el concert de la Filharmònica de la Universitat de València el proper dia 18 que és també el concert d'obertura del curs acadèmic 2017/18.

La regidora de Cultura, Aida Ginestar, per la seua banda, també recorda que la programació cultural continua en octubre i novembre a la nostra ciutat amb dos propostes ja consolidades: La XVI Mostra de Teatre Amateur Ciutat d'Alzira, que se celebrarà el 14, 15, 21 i 22 d'octubre i el Cicle de Conferències dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira que s'inaugurarà el 19 d'octubre i culminarà en la gala literària el 10 de novembre.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

14/03/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
La huelga del 8-M
15/03/2018 - Reflexionando, que no es poco
Por incapacidad manifiesta: hay que acabar con el independentismo
12/03/2018 - Desde el centro
¿No hay dinero para pensiones?
14/03/2018 - Columna de Michel
11M: Honrando a 200 víctimas inocentes
11/03/2018 - Piedras vivas
Una Madre muy mujer
13/03/2018 - Desde el Congreso
Por un modelo sostenible de Pensiones
08/03/2018 - Tribuna Naranja
El secuestro del Feminismo
13/03/2018 - Camins de l´Alcora
Elegía a aquella vieja casa
08/03/2018 - Chuzos de Punta
Huelga de la mujer trabajadora

RSS elperiodic.com Alzira
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil