Diumenge 19 de Novembre de 2017

-Alcaraz valora la participació ciutadana com un 'element clau' en les polítiques de cohesió social, vertebració dels municipis i regeneració democràtica :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Política -  aldaia
26/10/2017 | elperiodic.com  

Alcaraz valora la participació ciutadana com un 'element clau' en les polítiques de cohesió social, vertebració dels municipis i regeneració democràtica

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

"La participació ciutadana és clau en les polítiques de cohesió social, de vertebració dels municipis i de regeneració democràtica". Així ho ha assenyalat el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, durant la clausura de la jornada 'La Participació Ciutadana, una eina per a crear comunitat' que s'ha celebrat a Aldaia. 

Alcaraz ha destacat que "amb un associacionisme cívic i crític que se situa en permanent diàleg amb les necessitats i preocupacions de la societat és possible millorar les polítiques públiques i corresponsabilitzar la ciutadania en la construcció d'una democràcia avançada, resistent a les manipulacions i reactiva davant la corrupció". 

Una jornada que ha sigut organitzada per la Fundació Horta Sud i que ha estat dirigida a personal tècnic i responsables polítics d'esta matèria. En este sentit, el conseller ha valorat de forma positiva aquest acte, ja que es tracta d'iniciatives que contribueixen a fer més sòlides les polítiques de participació ciutadana. 

Alcaraz ha fet balanç dels dos primers anys de legislatura, on, des de la Conselleria de Transparència, "hem assumit com a prioritat crear eines institucionals per a implantar la cultura de transparència en les administracions valencianes". I ha remarcat que, en esta segona part, s'està treballant en diverses vies per a enfortir la participació ciutadana de l'administració de la Generalitat. 

El conseller considera que la participació és necessària per a qualsevol procés deliberatiu que permeta prendre decisions per a definir les polítiques públiques i ha fet una crida a tindre un teixit associatiu fort, representatiu i crític que siga capaç d'interactuar amb el poder representatiu i promoure canvis culturals més amplis. 

També ha afegit que el teixit associatiu ha d'incorporar la transparència com a senya d'identitat. 

A l'acte ha assistit la directora general de Transparència i Participació, Aitana Mas.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

12/11/2017 - Chuzos de Punta
Laponia del sur
16/11/2017 - La Palestra
Finançament Just
18/11/2017 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Mis dos amigos (y 2)
16/11/2017 - Reflexionando, que no es poco
Una alternativa al independentismo: ¡no votarles!
18/11/2017 - Columna de Michel
Futurología a corto y medio plazo
15/11/2017 - Picos Pardos
Los muros que nos rodean
14/11/2017 - Tribuna Naranja
Circos, tramas y vergüenzas
16/11/2017 - Raons i paraules
Homenatge al Cardenal Tarancón en Madrid
11/11/2017 - Camins de l´Alcora
Pongamos que hablo de Cataluña
11/11/2017 - Piedras vivas
Este es un mes más que gozoso
11/11/2017 - La Columna de Jomeve
Volver a empezar
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil