elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

24 persones participen al crowdsourcing d’Ocupació Jove

24 persones participen al crowdsourcing d’Ocupació Jove

    L'Ajuntament d'Alcoi, a través de la regidoria de Joventut, tanca aquest primer semestre del programa 2015 ‘Ocupació Jove: Activa't, reinventa't i busca feina’ amb una activitat innovadora que pretén ser molt útil tant als aspirants a trobar una feina com per a les empreses participants: un crowdsourcing.

    La primera jornada es va realitzar ahir dimarts al CCJ, el nou espai municipal per a la joventut, Centre Cervantes Jove, de 16 a 20 hores i va comptar amb 24 participants, una xifra molt elevada per a una dinàmica encara desconeguda per a molta gent. La segona jornada tindrà lloc demà dijous al mateix lloc i hora, amb la participació de les 7 empreses col·laboradores.

    En la primera jornada, els participants van rebre la formació necessària per a enfrontar-se als “reptes” que el dijous els plantejaran les empreses i van estar treballant amb els formadors per a enfrontar-los de la millor manera possible i per a “mostrar” les seues capacitats d'una manera molt pràctica.

    La regidora de Joventut Maria Llopis explica: “Aquest crowdsourcing per a mostrar les teues capacitats no és res més que una nova manera per a mostrar el potencial dels joves que busquen feina i es planteja com una jornada de dos dies, on les empreses col·laboradores exposen els seus problemes o situacions complicades com un “repte” al grup de participants; i els participants aporten solucions, idees o propostes d'actuació”.

    Beneficis per a tots

    El principal benefici per als participants consisteix a donar-se a conèixer de manera real, aportant les seues capacitats no només amb un currículum que diu poc, sinó practicant la presentació i la posada en valor de la seua capacitat professional i personal de manera pràctica i real. L'objectiu no és el repte en si, sinó mostrar les aptituds i actituds que un té com a treballador davant un projecte, la disponibilitat de treballar en equip i de forma oberta i d'enfrontar una situació difícil.

    Per part de l'empresa que participa, el benefici se centra en rebre noves idees, reconèixer possibles col·laboradors, desenvolupar la responsabilitat social i veure en “plena actuació” a possibles candidats. Les 7 empreses participants són de diferents àmbits i amb diferents perfils de treballadors: Grup Actiu, Eefecto, Unipost, Foradia, Digicopy i Barber Energia.

    El programa Ocupació Jove va néixer fa 2 anys amb l'objectiu de ser una formació innovadora i pegada a la realitat laboral, lluny dels cursos de “redacció de currículum” de tota la vida. Uns tallers molt personalitzats on es canvia el paradigma de “recerca de treball” per la “presentació d'un projecte professional” i per on ja han passat prop de 450 assistents.

    Tal i com comenta Llopis “estem molt contents amb els resultats de les activitats i l'evolució del programa. Seguim treballant i avaluant dia a dia les activitats amb els propis participant per a seguir aportant noves idees i repetir aquells tallers que més útils han sigut. El programa Ocupació Jove està plenament consolidat i esperem que segueixa molts més anys”.

    Subir