elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La Unitat de Prevenció de Conductes Addictives torna a convocar un taller de prevenció per a mares i pares

La Unitat de Prevenció de Conductes Addictives torna a convocar un taller de prevenció per a mares i pares
    MÁS FOTOS
    La Unitat de Prevenció de Conductes Addictives torna a convocar un taller de prevenció per a mares i pares    - (foto 2)

    La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), de la Regidoria de Benestar Social, ha convocat diverses activitats per tal de promoure la conscienciació i la informació respecte a determinades conductes entre els més joves, sempre amb un treball de prevenció en els àmbits familiar i escolar.

    Un any més, des de l’UPCCA i des del Servei Especialitzat d’Atenció a la Família i a la Infància (SEAFI), amb la col·laboració d’Inforona, es convoca un taller per a mares i pares de xiquets amb edats entre 11 i 13 anys (sisé de Primària i primer d’ESO), anomenat ‘Pares i adolescents, com actuar?’. Aquesta escola de pares començarà el dia 4 de novembre i s’allargarà durant 6 sessions impartides a l’Aula de Formació de Serveis Socials (El Camí, 40), i té com a objectiu fonamental servir d’orientació per a les famílies per millorar la comunicació i les relacions entre pares i fills. Tal i com explica la regidora de Benestar Social Aroa Mira, “és un taller amb el qual es podrà conéixer millor la situació relacional en què es troben amb els fills adolescents, per a poder posar en pràctica estratègies i mètodes realment funcionals que permeten l’enteniment i el creixement com a família”. Les inscripcions per a l’activitat són gratuïtes, i estan ja obertes.

    D’altra banda, dins les activitats escolars que programa la UPCCA enguany ha oferit als centres educatius de la nostra ciutat el programa ‘Cinema i educació en valors 2.0’ de la Fundació d’Ajuda contra la Drogaddicció, consistent a una sèrie de projeccions de pel·lícules per a alumnes de Primària, films que tenen uns continguts acords al desenvolupament evolutiu de l’etapa educativa a què s’adreça. El programa compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i la Diputació d’Alacant, i constarà la projecció de quatre pel·lícules al Centre Cultural ‘Mario Silvestre’, precedida per una sessió prèvia del tutor a l’aula, i també amb un treball posterior al visionat de la cinta. Els centres participants enguany seran quatre: Miguel Hernández, Sant Roc, Paüles i Salessians Joan XXIII: en total, 570 alumnes.

    Finalment, la Unitat també s’ha sumat al X Concurs del Programa de Prevenció de Drogodependències: Campanya de Prevenció d’Ús d’Alcohol. Es tracta d’un certamen amb motiu del Dia Mundial Sense Alcohol (15 de novembre) relacionat amb el Programa ‘Banco de Herramientas’ de la Fundació d’Ajuda contra la Drogaddicció, al qual poden participar tots els alumnes de 1r i 2n d’ESO dels centres escolars que treballen el programa durant el present curs. La tècnica del concurs és la realització d’una fotografia amb un eslògan que reflectesca els riscos de l’ús o abús d’alcohol. Hi haurà tres premis amb tiquets-regal a diferents establiments, i un acte de lliurament de premis amb música en directe el dia 27 de novembre al Centre Cultural.

    La regidora Aroa Mira destaca que “des de la Unitat i des de tot el Departament de Benestar Social som conscients de la importància de la prevenció. Per això, cada any intentem incidir més en la informació a la població més jove, tractant de conscienciar sobre els riscos de les addiccions. Vull felicitar als professionals de l’UPCCA i del SEAFI pel gran treball que fan amb els joves i també amb les famílies que participen als tallers, perquè aquesta feina de prevenció és el germen per aconseguir una societat millor, més cohesionada i més sana”.

    Subir