elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Ajuntament aconsegueix cobrir el 100% dels préstecs previstos al Pressupost de 2014

  • El tipus d’interés se situa entre els més baixos dels últims cinc anys

Els Pressupostos Municipals de 2014 preveuen unes inversions per valor de 4,7 milions d’euros, dels quals 2,7 milions es financen amb préstecs bancaris. Només aprovar-se definitivament els Pressupostos, es va procedir a sol•licitar ofertes a les diferents entitats financeres; el termini per a que les entitats presentaren ofertes va concloure aquest divendres passat, i hui s’han conegut les diferents ofertes. Són tres les entitats financeres que s’han presentat, i cadascuna d’elles cobreix el total de l’import sol•licitat: 2,7 milions d’euros.

A més, el tipus d’interés de les ofertes és el més baix dels aconseguits per l’Ajuntament des de 2010; com exemple, es pot recordar que el tipus d’interés que es va establir per al Pla de Pagament a proveïdors era del 6%, i ara les ofertes presentades fixen un tipus d’entre el 2 i el 2,5%, per a un període de 10 anys i amb un any de carència.

L’alcalde d’Alcoi Toni Francés ha volgut destacar que es tracta “d’una gran notícia per les finances del Consistori. Enguany podrem fer realitat el 100% de les inversions previstes, com les millores als polígons industrials, les millores a la xarxa hidràulica, el reforçament de la zona de Donya Amàlia, reparacions del carrer El Camí...”. Igualment, l’alcalde i regidor d’Hisenda remarca que la consecució del préstec permetrà a més fer realitat els cinc projectes que van sorgir del procés de pressupostos participatius: la primera fase del Pla Integral d’Accessibilitat, l’adequació de solars per a passeig de gossos, la instal•lació d’energia solar tèrmica al Poliesportiu Francisco Laporta, la urbanització del carrer Caseta Català i la reurbanització del solar de la Placeta les Eres. “A més, la quantitat permetrà a l’Ajuntament pagar enguany totes les sentències judicials que han sorgit en contra del Consistori: la del Barranc del Benisaidó i les del Bulevard”, subratlla Toni Francés.

Aquesta notícia deixa en evidència als grups de l’oposició, PP i Compromís, que van dubtar públicament de la viabilitat del Pressupost: “Públicament afirmaven que no seríem capaços d’escometre totes les inversions. I el fet que les entitats financeres vulguen tornar a treballar amb l’Ajuntament és un aval a la bona gestió del Govern en matèria econòmica, ja que en tres anys s’ha passat d’una situació de quasi fallida tècnica a ser un dels consistoris més solvents del nostre territori”.

Ara, aproximadament en tres setmanes, es podrà formalitzar el crèdit, ja que també gràcies a la bona gestió de l’economia municipal l’Ajuntament no necessita autorització de cap administració per concertar els préstecs per a inversió.

 

Subir