elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Cinc peces arqueològiques alcoianes a una important mostra a Alcalà de Henares

Cinc peces arqueològiques alcoianes a una important mostra a Alcalà de Henares
    MÁS FOTOS
    Cinc peces arqueològiques alcoianes a una important mostra a Alcalà de Henares - (foto 2)
    Cinc peces arqueològiques alcoianes a una important mostra a Alcalà de Henares - (foto 3)

    L’Ajuntament d’Alcoi, a través del Museu Arqueològic Municipal Camil Visedo Moltó, col·labora en l’exposició temporal Fragor Hannibalis. Aníbal en Hispania, que pot visitar-se a al Museo Arqueológico Regional de la Comunidad de Madrid (Alcalá de Henares) fins el 12 de gener de 2014.

    L’acord de col·laboració per al préstec de les armes ibèriques, valorades en 58.000 euros, entre les que hi figura una falcata, l’umbo de bronze d’un escut, la maneta d’aquest escut i dos esperons, va estar autoritzat per la Junta de Govern Local del passat 3 de maig.

    L’exposició permet conèixer la presència d’aquest general cartaginès en Hispania. Aníbal va protagonitzar grans empreses militars contra Roma, entre aquestes el setge de Sagunt (218 abans de Crist), i poc després el pas dels Alps amb el seu exèrcit i amb els temibles elefants, que el van portar a les proximitats de la ciutat de Roma. La presència dels Barca està ben documentada en la costa d’Alacant, i fins i tot aquest episodi va ser molt important en la darrera etapa de la ciutat ibèrica de la Serreta. El comissari de la mostra és el professor Manuel Bendala.

    El regidor de Cultura Paco Agulló i el director del Museu d’Alcoi Josep Maria Segura van assistir el passat mes de juliol a l’acte inaugural d’aquesta mostra que incorpora una selecció de les millor peces de l’arqueologia púnica, ibèrica i romana de diferents museus. Segons destaca el propi regidor, “es tracta d’una important exposició que ens ofereix l’oportunitat de donar a conèixer alguns dels valuosos elements del nostre Museu, i per tant ens ajuda a difondre el nostre patrimoni més enllà de les nostres comarques gràcies a la tasca de conservació i posada en valor dels béns arqueològic del Museu Arqueològic Camil Visedo”.

    Subir