elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Lliurats els diplomes de la 2ona Escola d’Acollida 2013

Lliurats els diplomes de la 2ona Escola d’Acollida 2013
  • 16 nouvinguts han participat en la vuitena edició

La Regidoria de Cooperació, Solidaritat i Pau va lliurar ahir dijous de vesprada al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alcoi els seus diplomes als assistents a la vuitena edició de l’Escola d’Acollida que organitza Creu Roja mitjançant l’Agència AMICS.

Aquesta iniciativa permet a les persones nouvingudes aprendre qüestions relacionades amb la llengua, els costums, la història o les lleis del nostre territori, mitjançant una sèrie de sessions que sumen 40 hores lectives. En aquesta ocasió, han participat setze persones, procedents de diferents països. Les sessions són impartides per professors voluntaris, que també van assistir a l’acte de lliurament.

El regidor de Cooperació, Solidaritat i Pau Jordi Tormo remarca que "açò demostra la importància que té aquest servei per als nouvinguts d’Alcoi. Es tracta de programes voluntaris en els que els assistents es formen en valencià, geografia, història, legislació i informació pràctica sobre ocupació, habitatge o educació".

A més Tormo va voler destacar que “l’Agència AMICS realitza, a més, altres programes d'atenció a la població immigrant. En concret, activitats de formació com són classes d’alfabetització o suport escolar, així com serveis d’atenció per a l’acollida, atenció jurídica, d’ocupació, etc. Per a l’Ajuntament sempre és un orgull poder tenir entre els seus ciutadans persones que voluntàriament volen participar i ajudar a millorar la vida de la nostra població, en aquest tema tant d’actualitat com ho és la immigració”.

Subir