elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Més de 2.000 persones participen a la Festa dels Museus

  • Es va inaugurar el nou Museu Isurus en el marc d’un Dia Internacional dels Museus amb gran resposta de públic

La celebració del Dia Internacional dels Museus a la ciutat, amb nombroses activitats al llarg de tot el cap de setmana així com portes obertes a tots els museus i infrastructures turístiques d’Alcoi, ha aglutinat a més de 2.000 persones. La xifra ha duplicat a la de l'any passat i demostra la consolidació tant de l'oferta cultural de la ciutat com d'una celebració on participen tots els museus i espais turístics alcoians amb un programa conjunt: Explora, Refugi de Cervantes, Casal de Nadal, Museu Arqueològic Camil Visedo, MUBOMA, MAF i Museu Isurus de Palentologia i Ciències Naturals d'Alcoi. En total, 7 espais, 2 més que l’any passat, ja que als últims mesos s’ha inaugurat el Casal del Nadal i el Museu Isurus.

La festa dels museus que s’ha celebrat a la ciutat per tercer any consecutiu va oferir activitats de tot tipus: concerts, contacontes, tallers didàctics, visites guiades, excursions, exposicions i, fins i tot, la inauguració d'un nou espai museístic: el Museu Isurus de Palentologia i Ciències Naturals d'Alcoi. I va comptar tant amb visitants locals com de fora, que van aprofitar el cap de setmana per conéixer la nostra ciutat i la seua oferta cultural i turística.

La regidora de Turisme Maria Llopis comenta: “Des de l'Ajuntament d'Alcoi i des de les altres institucions que gestionen museus alcoians estem molt contents dels resultats. El públic respon quan oferim una oferta conjunta i atractiva de tots els museus que tenim a la ciutat, una oferta museística que no deixa de créixer i que és un pilar fonamental de l'atractiu turístic de la nostra ciutat”.

Un nou museu de Palentologia i Ciències Naturals

El cap de setmana també va servir per inaugurar un nou Museu a la ciutat. El Museu Isurus de Palentologia i Ciències Naturals d'Alcoi. gràcies al conveni signat entre l'Ajuntament i l'Associació Palentològica Isurus que enguany celebra el seu desé aniversari. “Tenim un nou museu a la ciutat gràcies a l'esforç de tots aquells que al llarg dels últims 10 anys han treballat en Isurus. Amb el seu esforç hem posat en marxa aquest espai petit però atractiu, que estem segurs que en un futur creixerà per a convertir-se en un museu molt més gran, a l'altura del que esta ciutat es mereix”, indica Llopis.

A la inauguració es van acostar prop d’un centenar de persones i va comptar amb la presència de l’alcalde Toni Francés, així com els regidors de Cultura, Educació i Turisme, responsables de l’Associació Isurus i, fins i tot, gent relacionada amb la palentologia de fora de la ciutat. El diumenge 18, el nou museu també va comptar amb molt de públic que es va acostar a conéixer el nou espai i a participar dels seus tallers didàctics. Els comentaris dels visitants van ser molt positius i tots destacaven l’interés de conéixer molts aspectes de la nostra història desconeguts per a la majoria del públic.

La inauguració del Museu Isurus de Palentologia i Ciències Naturals és la tercera inauguració en menys de sis mesos d'un espai expo-museístic a la ciutat després de l'obertura del Casal del Nadal i de fer visitable el Castell de Festes, fruït de la feina dels últims anys del Govern Municipal en recuperar espais sense contingut i dotar a la ciutat de més atractius culturals i turístics demostrant que es pot fer créixer Alcoi i recuperar la seua capitalitat amb una gestió econòmica seriosa dels diners públics.

El nou Museu, que ocupa la part de dalt de l'edifici de l'Explora, ha servit també per donar ús a un espai que des de 2006 no s'havia utilitzat, completant aquest centre d'interpretació turística de la ciutat on els visitants es poden fer una idea tant de la història d’Alcoi com dels atractius turístics actuals: natura, modernisme, patrimoni, tradicions, festes…

Subir