Dimecres 25 de Abril de 2018

-Quintet Casulana rep el premi Clara Campoamor d’Alaquàs 2018 :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Sociedad -  alaquas
07/03/2018 | elperiodic.com  

Quintet Casulana rep el premi Clara Campoamor d’Alaquàs 2018

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

La Sala Xemeneia del Castell d'Alaquàs va acollir el passat 6 de març el lliurament dels premis Clara Campoamor 2018. Un acte emotiu que se celebra cada any dins de la programació organitzada amb motiu del 8 de Març amb l'objectiu de reconèixer el treball a favor de la igualtat de les dones i en la lluita contra la violència de gènere.

Quintet Casulana ha rebut enguany aquest guardó en reconeixement al treball desenvolupat pel col·lectiu en la recuperació i difusió de la música composada per dones. Esther Vidal (violí), Sabrina Paccucci (violí), Pilar Parreño (viola), Cristina Aguilera (violoncel) i Renata Casero (piano), membres de l'Orquestra de València, la Orchestra della Magna Grecia de Taranto i professores dels conservatoris de música de València, donen vida a aquest col·lectiu.

L'Alcaldessa d'Alaquàs i presidenta del Consell de Dones, Elvira García Campos, va ser l'encarregada de lliurar el premi. La primera edil va destacar el treball realitzat per aquest col·lectiu i va voler destacar d'aquest col·lectiu nascut en homenatge a Maddalena Casulana, una de les primeres dones compositores que va tindre música impresa i publicada en la història de la música occidental. "Vullc posar l'èmfasi en la coincidència que suposa descobrir que en el segle XVI, mentre les dones i els homes del nostre poble posaven les pedres d'aquest edifici, a Itàlia, país amb què aquest Castell i el nostre poble tenim molts llaços, una dona dedicava la vida a la música, intèrpret de llaüt i cantant que ha arribat fins al nostre dies com la primera dona de la història que va tindre impreses i publicades obres compostes per ella mateixa. Ens referim lògicament a Maddalena Casulana. Hui, cinc-cents anys després, efectivament, juntem aqueixes dues històries en l'edició de 2018 dels Premis Clara Campoamor per a guardonar a aquest quintet que pren el nom de la cèlebre compositora italiana".

Les representants del col·lectiu van agrair el premi i van explicar la trajectòria d'aquest col·lectiu nascut per a donar a conèixer al món que les dones són igual de "capaces, competents i intel·ligents que els homes". Van pronunciar un discurs sobre diferents aspectes relacionats amb la seua vida personal i professional i van parlar també sobre la situació de la dona en la música.

Amb aquest premi no sols es reconeix la gran tasca en l'eliminació de desigualtats de gènere en l'àmbit artístic i cultural realitzada per aquest grup de dones. Amb aquest es vol retre un xicotet homenatge a totes aquelles dones compositores que van viure en una altra època on era moltíssim més difícil fer-se un buit entre un món d'homes, però que gràcies a elles i a la seua lluita diària, van aconseguir que es feren les primeres passes cap a l'eliminació de la discriminació.

Premi Clara Campoamor d'Alaquàs

Els Premis Clara Campoamor d'Alaquàs s'atorguen anualment per fer reflexionar la ciutadania sobre les polítiques encaminades a la igualtat d'oportunitats. Es tracta d'una iniciativa del Consell de Dones d'Alaquàs constituïda ara fa onze anys per reconèixer tant a institucions públiques com a col·lectius ciutadans, el seu treball a favor de la igualtat de les dones i en la lluita contra la violència de gènere.

Han rebut premi al llarg d'aquests anys la Junta de Comunitats de Castella la Manxa, Amnistia Internacional en la Comunitat Valenciana, la filòsofa Amelia Valcárcel, la Síndica de Greuges Emilia Caballero Álvarez, la Plataforma de Dones Artistes contra la Violència de Gènere, les associacions de dones d'Alaquàs, la Federació de Dones Progressistes, l'Escola de Ciutadania en Femení Maria Moliner, la Doctora Anna Lluch, Mans Unides d'Alaquàs, la Coordinadora Feminista de València i l'associació Lilith.

 

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

23/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
El todo es siempre mayor que la suma de sus partes
20/04/2018 - Camins de l´Alcora
El Callejero del pueblo, con otra mirada
23/04/2018 - Picos Pardos
No con dinero público
22/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Las tres D: Desigualdad, Daño medioambiental y Deuda / El 8-M
22/04/2018 - Chuzos de Punta
San Iniesta
18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla
24/04/2018 - Columna de Michel
Barcelona CF ¡qué pena SR. Bertomeu!

RSS elperiodic.com Alaquàs
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil