Dilluns 23 de Octubre de 2017

-Un total de 35 xiquets participen en la cordà infantil d’Alaquàs :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Fiestas -  alaquas
06/09/2017 | elperiodic.com  

Un total de 35 xiquets participen en la cordà infantil d’Alaquàs

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

La Cordà Infantil, organitzada per l’Associació Amics de la Cordà i l’Ajuntament d’Alaquàs, s’ha convertit amb els anys en un dels actes pirotècnics més importants de les Festes Majors d’Alaquàs donat que el seu objectiu primordial és ensenyar a les noves generacions la tradició de la pòlvora tot i fomentant la partipació en ella de manera responsable.

L’Associació Amics de la Cordà d’Alaquàs coordina aquest event implicant-se al màxim per tal que els xiquets i xiquetes gaudeixquen de l’event i facen un ús respectuós dels coets. Per això, els ensenyen com emprar-los i realitzen el control. Prèviament, els xiquets i xiquetes han hagut de realitzar el Curs de Consumidor reconegut com a Expert que imparteix la Policia Local d’Alaquàs i l’Associació Amics de la Cordà.

En la Cordà d’enguany s’han cremat un total de 300 dotzenes de coets, 150 sense tro (o “en terra en cul” com es coneix en el sector), i 150 amb tro. A més, es van tirar també un total de 10 peces per a corda tal i com es feia antigament. La pòlvora va ser adquirida en pirotècnia Zarzoso de Altura.

L’acte es va iniciar cap a les 22:15 hores a la plaça del Santíssim on tot el grup es va reunir per vestir-los de la manera més convenient per a la participació en estos events. A les 22:45 hores va tindre lloc el ja tradicional pasacarrer pel Carrer Major amb bengales de colors, fins a la Plaça d’Espanya on s’ubica la gàbia on es realitza la Cordà.

En el recinte, els xiquets es repartiren en els 12 llocs on es van ubicar els caixons de coets. En cada caixó hi havia un membre de l’associació Amics de la Cordà, responsable de donar la pólvora als xiquets i xiquetes.

 

 

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

14/10/2017 - Reflexionando, que no es poco
Uno no es lo que dice… si nadie te lo reconoce
22/10/2017 - Chuzos de Punta
Cosas de trapos
15/10/2017 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Tortilla española y crema catalana
23/10/2017 - Columna de Michel
¿Sedición o rebelión?
16/10/2017 - Con su permiso
La cabra al monte tira
22/10/2017 - Editorial
La Ley no es una opción
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil