Diumenge 22 de Abril de 2018

-Centenars de persones celebren el XIVè Aniversari de l’Obertura del Castell d’Alaquàs :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Cultura y Espectáculos -  alaquas
27/02/2017 | elperiodic.com  

Centenars de persones celebren el XIVè Aniversari de l’Obertura del Castell d’Alaquàs

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

El Castell d'Alaquàs ha estat de celebració durant tot el cap de setmana per commemorar els 14 anys que porta obert al públic, fet que suposa la recuperació d'aquest emblemàtic monument com un extraordinari espai al servei de la ciutadania.

L'acte institucional del XIVè Aniversari del Castell d'Alaquàs va tindre lloc el passat divendres 24 de febrer i va estar presidit per l'Alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García Campos i el Regidor de Cultura, Toni Saura. L'acte va tindre com un dels protagonistes els grafits històrics trobats al monument pels arqueòlegs Víctor Manuel Algarra Pardo i Paloma Berrocal Ruíz.

La primera edil va destacar la importància de l'aniversari que posa de manifest "la voluntat absoluta del poble, la voluntat democràtica i institucional". Va reconèixer també el "gran esforç del arqueòlegs per recuperar tota la història dels avantpassats" i va referir-se al Castell com el "fil conductor patrimonial de tots els alaquasers i alaquaseres, una seu cultural i social ideal per aprendre".

En la seua intervenció, Toni Saura va recordar que va ser des del Xè Aniversari de l'Obertura del Castell quan van començar a realitzar-se aquestes activitats de commemoració perquè els veïns i veïnes pogueren comprendre la importància d'aquest gran monument d'Alaquàs. També va qualificar la tasca dels arqueòlegs que han treballat - Víctor Manuel Algarra Pardo i Paloma Berrocal Ruíz- en la recuperació de grafits renaixentistes com un "intens i magnífic treball de documentació, arqueològic i restauració".

D'altra banda, els arqueòlegs van realitzar una visita guiada pels grafits trobats al Castell d'Alaquàs sota el lema "Els Grafits del Castell: una finestra oberta a la cultura del Renaixement". Algarra va narrar com junt a la seua companya Berrocal van trobar aquestos grafits a 2004 sense imaginar tot allò que s'anaven a trobar. L'arqueòleg va admetre la gran rellevància dels dibuixos que abasten temes com la filosofia humanista, la literatura, la lectura privada, l'ensenyament del llatí o l'oratòria retòrica, entre altres. La mostra de grafits està composada per quatre finestres arqueològiques entre la que es troben diverses il·lustracions.

La inauguració de l'exposició fotogràfica "Objetivo Alaquàs" a càrrec de l'Associació Fotogràfica d'Alaquàs, les visites guiades, el teatre CHOU a càrrec de La Finestra del Nou Circ i els tallers infantils van completar la programació del cap de setmana al XIVè Aniversari d'Obertura del Castell que va reunir centenars de persones. Les activitats continuaran fins el pròxim 4 de març, dia en el que tindrà lloc el Taller demostratiu de Pintura amb la boca a càrrec de l'artista Francisco Javier Planells Alós i destinat a xiquets i xiquetes de 8 a 12 anys. Serà a les 11:30 hores.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

18/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
¿Hay alguna salida de la crisis en Cataluña?
15/04/2018 - Chuzos de Punta
Pecado mortal electoral
18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla
20/04/2018 - Camins de l´Alcora
El Callejero del pueblo, con otra mirada

RSS elperiodic.com Alaquàs
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil