Dimecres 22 de Novembre de 2017

-El Projecte Cooperativa 'Persones de Confiança' de l'IES Clara Campoamor rep una menció honorífica :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Sociedad -  alaquas
22/02/2017 | elperiodic.com  

El Projecte Cooperativa 'Persones de Confiança' de l'IES Clara Campoamor rep una menció honorífica

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF
• L'alumnat de quart de l'ESO del Programa de Diversificació Curricular ha destacat pel seu projecte 'Iluminando mi Futuro'

No és la primera vegada que el projecte educatiu "Persones de Confiança" promogut per l'Institut Clara Campoamor d'Alaquàs com una experiència pionera per fomentar la iniciativa emprenedora entre els joves rep un premi. Esta vegada han estat reconeguts amb una Menció Honorífica del Premi Nacional sobre Innovació Educativa que atorga la Fundació GSD a l'Institut Cervantes de Madrid.

Els joves de quart de l'ESO del Programa de Diversificació Curricular, l'alumnat que dóna vida a este projecte, han rebut esta vegada este reconeixement pel treball "Iluminando mi Futuro" a través del qual han treballat el problema de l'abandonament escolar posant en marxa iniciatives de col·laboració escolar, amb Alaquàs i amb altres entitats locals.

El premi el van arreplegar el passat 2 de febrer a l'Institut Cervantes de Madrid el professorat responsable del projecte: Pepa López, Isabel Moreno i David Navarro. En l'acte es va valorar molt positivament que l'alumnat de diversificació curricular ha treballat de forma activa i dinàmica sobre necessitats reals de l'entorn aportant solucions pròpies basades en el treball col·laboratiu i cooperatiu en accions útils per a la comunitat.

Persones de Confiança

La cooperativa "Persones de Confiança" va nàixer fa set anys com una experiència pionera emmarcada dins del projecte educatiu "Empresa i iniciatives emprenedores" realitzat per l'alumnat de quart de l'ESO del programa de diversificació curricular de l'Institut Clara Campoamor d'Alaquàs posat en marxa per a fomentar la iniciativa empresarial entre els joves.

Es tracta d'un projecte escolar sense ànim de lucre que es dedica a la venda de productes realitzats pels mateixos alumnes així com a la venda de productes conreats en l'hort escolar de l'institut. Els beneficis aniran destinats a un projecte de solidaritat.

El projecte té com a objectiu fer comprendre l'alumnat el concepte d'empresa així com valorar el paper de la persona emprenedora com agent creador de riquesa i motor econòmic. Ajudats també per l'Agència de Desenvolupament Local d'Alaquàs i pel departament de creació d'empreses de l'Ajuntament, els joves han pogut conèixer de primera mà els requisits necessaris per a la creació d'una empresa així com la forma de gestionar-la.

La iniciativa va ser reconeguda també amb el Premi Nacional de "Reporteros en la red" que atorga anualment l'Obra Social Ibercaja. L'objectiu d'aquest premi és facilitar i incentivar la realització d'activitats de renovació i innovació que puguen ser aplicades a centres educatius.

Aquest curs el projecte es desenvolupa en el grup de 3r ESO PMAR (Programa de Millora de l'Aprenentatge i del Rendiment).

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

21/11/2017 - Reflexionando, que no es poco
Se deshincha el independentismo
16/11/2017 - Raons i paraules
Homenatge al Cardenal Tarancón en Madrid
20/11/2017 - Chuzos de Punta
#FinançamentValenciàJust
20/11/2017 - Editorial
El fracaso colectivo de Barcelona
21/11/2017 - La Palestra
Volver a empezar
15/11/2017 - Picos Pardos
Los muros que nos rodean
18/11/2017 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Mis dos amigos (y 2)
14/11/2017 - Tribuna Naranja
Circos, tramas y vergüenzas
21/11/2017 - La Columna de Jomeve
Un mundo de Fantasía
18/11/2017 - Columna de Michel
Futurología a corto y medio plazo
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil