Dimecres 21 de Febrer de 2018

-La trobada inicial d’alumnat actiu reuneix a Alaquàs més de 150 corresponsals juvenils :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Sociedad -  alaquas
02/02/2017 | elperiodic.com  

La trobada inicial d’alumnat actiu reuneix a Alaquàs més de 150 corresponsals juvenils

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

Alaquàs va ser la seu de la Trobada de Corresponsals Juvenils, Alumnat Actiu 2017 dels pobles que conformen la Xarxa Joves.NET (Alaquàs, Albal, Aldaia, Almussafes, Catarroja, Godella, La Pobla de Farnals, Manises, Mislata, Moncada, Paterna, Picanya, Picassent, Quart de Poblet, Rocafort, Sagunt, Sedaví, Silla, Torrent i Xirivella). L’activitat que va comptar amb la col·laboració del Departament de la Dona de l’Ajuntament d’Alaquàs i el grup Entre Iguals de l’Institut Doctor Faustí Barberà, també va rebre el suport de l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, i el regidor de Joventut, Óscar García Merenciano.

La primera edil va ser l’encarregada d’inaugurar l’acte junt amb el regidor de Joventut i les tècniques del Departament de la Dona. L’Alcaldessa d’Alaquàs va reconèixer el compromís dels joves presents amb la societat i va donar les gràcies perquè l’acte tingués lloc al Castell d’Alaquàs com a símbol de democràcia i progrés respecte segles passats.

D’altra banda, el regidor de joventut va donar la benvinguda amb emoció a tots els participants. ‘Compartir’ va ser la paraula elegida per Óscar Garcia per resumir els joves la jornada: “compartir saber i compartir experiències”. Des de el Departament de la Dona es va recordar breument les campanyes de sensibilització que es realitzen a Alaquàs per combatre la violència de gènere com la del pròxim 14 de febrer, One Billion Rising; la setmana de la Dona així com el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. També es va agrair a l’alumnat de l’IES Doctor Faustí Barberà la seua participació activa des de fa dos anys amb el programa Entre iguals que enguany ha estat presentat com a Projecte Europeu.

El Castell d’Alaquàs va ser l’escenari principal de la jornada on més de 150 joves corresponsals de les localitats de Sagunt, Mislata, Xirivella, Alaquàs, Silla, Picassent, Paterna i Quart de Poblet participaren activament. L’objectiu final d’esta reunió era fomentar que els joves que realitzen activitats similars d’informació i dinamització als seus municipis tinguin l’oportunitat de compartir inquietuds i experiències amb la resta de companys.

Enguany, el tema central de la trobada va girar en torn la prevenció de la violència de gènere a les relacions de parella adolescents. Per treballar la qüestió, es van escenificar, a través de jocs i teatres, situacions quotidianes on s’integra el masclisme, un masclisme que moltes vegades es difícil de detectar en una societat on estan normalitzats estos comportaments.

La jornada va finalitzar amb les conclusions de tots els tallers com la gelosia, la possessió, els micro masclismes, els rols familiars, els tipus de parella, entre altres. També es va realitzar un mannequin challenge on van intervindre tots els assistents i que va estar coordinat per la Casa de Joventut Sauqala.

La Casa Joventut Sauqala, Origami Teatre, el grup Entreiguals (IES Faustí Barberà), el servei de Voluntariat Europeu d’Eurodesk junt el Departament de Joventut i el Departament de la Dona de l’Ajuntament d’Alaquàs van ser els encarregats de organitzar i participar en l’acte. Una trobada participativa que va posar de manifest l’ interès per la societat dels joves de la Mancomunitat.

 

 

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

12/02/2018 - La Columna de Jomeve
La contaminación (los coches eléctricos)
18/02/2018 - Chuzos de Punta
Turismo de basura
15/02/2018 - Columna de Michel
Inestabilidad municipal en Burriana
20/02/2018 - El Puntero
El salario de algunos Dioses
18/02/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Dimite el concejal que fue blanco de críticas desde el primer minuto
14/02/2018 - Camins de l´Alcora
Carreras y caminatas por las montañas
19/02/2018 - Editorial
Adéu al 5%
17/02/2018 - Reflexionando, que no es poco
Dos crisis de complicada salida

RSS elperiodic.com Alaquàs
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil